- Advertisement -
Inici Actualitat Tot a punt per començar la campanya del Peix Blau Ganxó 2023...

Tot a punt per començar la campanya del Peix Blau Ganxó 2023 a Sant Feliu de Guíxols

Una dotzena de restaurants participen des d’aquest dissabte fins al dia 18 de juny de 2023 a la campanya del Peix Blau Ganxó, una de les campanyes gastronòmiques més antigues de la demarcació de Girona, iniciada als anys 90.

Oficialment la campanya comença amb dues activitats, totes dues el dissabte 20 de maig a la Rambla de Sant Feliu de Guíxols. D’una banda, a partir de les 11h, es fa la presentació de la campanya amb tastets de peix blau dels diferents establiments participants a preus populars.

També el mateix dia, però a partir de les 10 i fins la una, es fa el taller creatiu “L’Art de menjar peix”, on es combinen les arts escèniques amb les arts plàstiques per apropar el públic (especialment les famílies i mainada) al coneixement del peix, o als seus valors nutricionals. S’explicarà en forma de conte i de joc (activitat gratuïta).

Pel que fa a la campanya, els restaurants participants, dotze en total, ofereixen diferents menús i diferents preus que són consultables en aquest web, i en forma de llibret imprès (clic aquí).
Es complementa el certamen amb dos show cookings de cuina de peix blau. A la primera, Guillem Céspedes -restaurant Les Dunes/Barcarola- ensenyarà a cuinar albergínia blanca amb anxoves i envinagrats el dissabte 3 de juny. En la segona, un dia més tard, Marc López -restaurant el Trinquet- ensenyarà a fer brioix de tonyina vermella amb cremós d’alvocat i confitura de tomàquet (diumenge 4 de juny).

El dissabte 10 de juny es farà un Taller de canapès de salmó amb la Ganxoneta (a les 11h al l’espai polivalent del mercat municipal cobert. Gratuït i obert a tothom)

  • La campanya

Des dels seus inicis, el Peix Blau Ganxó ha estat més que una campanya gastronòmica. La idea va sorgir quan l’Ajuntament va oferir als restauradors una acció per combatre la crisi de principis dels anys 90. Ben aviat, la campanya va transcendir més enllà dels fogons i va reunir al voltant de la tradició i la innovació gastronòmica a artistes plàstics amb pescadors, cuiners amb cantants, flequers amb escriptors, crítics gastronòmics amb cuiners afeccionats, barmans amb rebosters, peixaters amb dissenyadors. Tots ells, amb la complicitat dels ciutadans de Sant Feliu Guíxols, van fer que el peix blau es convertís en un referent de la identitat de la ciutat.

La cuina del Peix Blau Ganxó representa l’aposta per un producte senzill, arrelat al territori, que forma part de la nostra tradició. Els nostres cuiners l’han portat a les cuines dels millors restaurants. Al principi no va ser fàcil, perquè no es reconeixien les qualitats nutritives del Peix Blau. Al contrari que ara, que és considerat un producte molt preuat.

Donar al Peix Blau Ganxó el valor que es mereix ha estat un èxit dels nostres restauradors, dels nostres pescadors que garanteixen cada matí la qualitat del producte i dels qui ens han donat suport en anteriors edicions, com en Marc Gascons, els germans Roca i els germans Torres, entre altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS