- Advertisement -
Inici Actualitat Tossa aposta fermament pels casals d’estiu per a infants i per a...

Tossa aposta fermament pels casals d’estiu per a infants i per a joves

Enguany hi destina 181.535 euros per fer front a la gran demanda que hi ha

L’Ajuntament de Tossa aprovarà en el ple de dijous l’aportació de 93.400 euros més al desenvolupament dels casals d’estiu per a infants i per a joves de la població.

I és que, inicialment, hi havia una partida pressupostada en 88.135 euros, però, a causa de la gran demanda que hi hagut pel servei d’aquest 2023, l’Ajuntament ha ampliat la partida en 93.400,24 euros més, fent un total de 181.535 euros. Aquesta ampliació de partida es treurà del romanent positiu de tresoreria a través de les corresponents modificacions de crèdit.

Concretament, pel que fa al casal municipal d’estiu per a infants de P3 a 6è, l’any passat es va dur a terme la licitació per a la contractació d’aquest servei municipal que es va deixar d’oferir l’any 2013. Aquesta contractació oferia 80 places i degur a la gran demanda rebuda a les preinscripcions s’ha decidit ampliar fins als 120 (40 places més), afegint 47.100,24 euros a la partida.

La regidora d’Educació i Joventut, Anna Prieto, afirma que “era una necessitat poder oferir lleure municipal a la nostra vila a uns preus accessibles, era una demanda de les famílies des de fa molts anys. Una vila turística ha de poder oferir lleure per a totes les edats, tant pel gaudi dels usuaris com pel servei a les famílies. Infants i joves aprenen valors i gaudeixen d’activitats de lleure i les famílies poden sortir a treballar amb més facilitats. Quan una societat inverteix en la seva gent en sortim beneficiats, aquesta és una aposta clara que vol donar resposta a una necessitat de lleure i familiar”.

I pel que fa al casal d’estiu que es duu a terme al Casal de Joves, es presenta com una proposta de lleure educatiu destinada a joves a partir de 12 anys durant les vacances d’estiu, amb l’objectiu d’oferir opcions d’oci atractiu i saludable i donar continuïtat al projecte de Casal de Joves en aquest període.

El servei de casal jove d’estiu es concep com un servei de lleure que promou l’educació en valors i les competències i habilitats socials del jovent. Disposar d’un servei de lleure pensat en el jovent amb activitats atractives suposa invertir en la qualitat de vida del jovent i les famílies.

Aquesta oferta, especialment després de la pandèmia de la Covid19, ha tingut una gran demanda i ha anat creixent.  L’estiu passat es van oferir 60 places i fins a 30 famílies van quedar en llista d’espera. Per aquest motiu, enguany, es proposa l’ampliació del servei fins a les 90 places totals, amb la seva conseqüent ampliació de pressupost que serà de 46.300 euros més.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS