- Advertisement -
Inici Actualitat El govern Motas no aporta cap informe que justifiqui la despesa de...

El govern Motas no aporta cap informe que justifiqui la despesa de 27 milions al Thyssen

Durant el ple del mes d’abril, el govern va desaprofitar una nova oportunitat d’explicar-se en una compareixença sol.licitada pel portaveu de Junts per Catalunya, el regidor Toni Carrión, que demanava informar a la ciutadania sobre els arguments que el govern té en compte per destinar prop de 27 milions d’euros al projecte Thyssen i el seu entorn.

Junts ha defensat sempre la idoneitat de que la ciutat disposi d’un museu d’aquestes característiques però no a qualsevol preu. És per això que desde l’inici de legislatura ha demanat al govern que expliqui de forma transparent a la ciutadania i faci pública informació que justifiqui com quedarà l’ajuntament després de les enormes inversions que s’estan destinant al projecte Thyssen:

Un Informe de viabilitat del museu amb el número de visites, retorn econòmic per la ciutat i oferta cultural complementària

Fonts de finançament confirmades del projecte de construcció, reforma, museització i jardins

Estudi de costos anuals d’operació i la previsió de com quedaria el pressupost de l’ajuntament amb el museu en funcionament.

Aquesta petició de compareixença al govern es proposa després de no rebre resposta a la instància que es va presentar formalment el 7 de març de 2023 i després que desde l’any 2019 aquesta informació s’hagi demanat a l’alcalde en diverses reunions i correus (despatx d’alcaldia el juny de 2019 i juliol de 2022, email a l’alcalde el novembre de 2022) en els que es comprometia a realitzar l’enviament immediat i finalment no ho ha fet.

Fins ara, i sense consultar-ho amb la ciutadania com es varen comprometre, el govern sortint ja ha fet la despesa de prop de 14 milions d’euros en obra pública a l’entorn del museu projectat sense haver confirmat el finançament del propi museu i sense saber la despesa anual necessària que podria posar en compromís la viabilitat dels comptes de l’ajuntament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS