- Advertisement -
Inici Actualitat Agenda cultural prevista per a la propera setmana a la Casa Irla....

Agenda cultural prevista per a la propera setmana a la Casa Irla. agenda cultural prevista per a la propera setmana a la Casa Irla.

DISSABTE 29 D’ABRIL A LES 19 h

 Pipinxó. Un bolet com qualsevol altre

 Sergi Nogués i Paula Molas

Sergi, per què no expliques el perquè del conte?

Des que els meus fills petits, en Lluc i en Pol, van començar a dir coses, vaig començar a anotar al mòbil com deien les seves primeres paraules i, el més important, el significat de cadascuna d’elles. Ho feien a la seva manera, i el temps ja s’encarregaria d’anar-ho polint. Pipinxó és la manera com va dir per primera vegada, en Pol, xampinyó. I com que a mi ja feia temps que em rondava pel cap explicar alguna història que expliqués la discapacitat infantil, o de forma específica la pluridiscapacitat, em va semblar que Pipinxó podia ser el nom d’un personatge a partir del qual explicar-ho a través d’un conte. Tot aquest reguitzell de coses que tenia al cap van agafar forma al llarg del confinament, ja que de forma obligada vam haver de tenir temps lliure. Així doncs, aquesta història es va escriure al llarg dels mesos de març, abril i maig del 2020, a la terrassa de Can Palau, a La Garriga, després de dinar, amb l’escalfor del sol a la cara. Però s’havia d’il·lustrar, i la Paula va aparèixer a les nostres vides el setembre del 2020.

Paula, perquè et vas embrancar amb aquest projecte?

“La vida va fer que en Sergi i jo coincidim quan cuidava algunes tardes als seus fills. Un dia em va proposar il·lustrar un conte que tenia escrit, i tot va encaixar. Il·lustrar ha estat sempre, per mi, una manera de crear nous mons i històries, connectant amb les persones i apropant nous relats i perspectives. Aquest projecte va ser tot un repte, i estem molt orgullosos de tot el recorregut que està tenint!”

Som en Sergi Nogués i la Paula Molas, autors de “Pipinxó, un bolet com qualsevol altre”, un conte sobre la discapacitat infantil i, el més important, sobre l’amistat i el companyerisme per ajudar a algú que té dificultats, però no impossibilitats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS