- Advertisement -
Inici Actualitat “Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

“No tinc ningú que em segueixi. I això demana deixar-ho tot ben endreçat. Vull que sigui de Sant Feliu i ja està posat al testament”

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del 2000 per traslladar-lo a un de més nou i modern. Un procés de canvi que inclou deixar en herència les 10.000 peces de la col·lecció a la ciutat.

Per què fa finalment aquest pas?

Em faig gran. Estic a punt de jubilar-me. Aquest any faré 63 anys. No tinc ningú que em segueixi. I això demana deixar-ho tot ben endreçat. Vull que sigui de Sant Feliu i ja està posat al testament. Vull que perduri i es quedi a la ciutat.

El procés va començar ara fa dos anys quan va posar a la venda aquest edifici, seu actual del museu i on ens trobem. Per què?

Aquest edifici és una autèntica meravella. I, juntament amb les joguines, també és en si mateix una peça de museu. Ara, té unes limitacions molt importants. Com ara el tema de seguretat, que vàrem haver d’abordar per poder obrir-lo. Però el principal no és aquest.

El mateix edifici limita, doncs.

Sí, i també cal pensar en el futur. Miri, el principal problema és que la mateixa arquitectura d’aquest edifici del segle XIX limita, com li dic, l’exposició de les peces. A les parets hi ha alguna llar de foc, finestres o altres peces arquitectòniques. A més, encara falta rehabilitar les façanes del darrere i altres. No hem d’oblidar que hem passat dos anys molt dolents amb la covid, i se m’ha desmuntat el que havia previst.

Quina és, doncs, la previsió?

Fer el trasllat després de l’estiu. L’adquisició d’aquest nou espai amb millors condicions va ser molt ràpida. Un lloc amb parets llargues i sostres alts. La veritat és que havia estat buscant locals, aquí Sant Feliu mateix, però quan em van oferir aquest tot es va precipitar. Ja li ho dic… jo tenia un pla A, que no va prosperar, i vaig haver de passar al B. Però, finalment, tot està anant molt i molt bé.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS