- Advertisement -
Inici Actualitat EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DEL CENTRE D’ART CONTEMPORANI PIRAMIDÓN AL CASTELL DE BENEDORMIENS DE...

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DEL CENTRE D’ART CONTEMPORANI PIRAMIDÓN AL CASTELL DE BENEDORMIENS DE CASTELL D’ARO DEL 18 DE MARÇ A L’1 DE MAIG

Segona mostra del cicle anual d’arts plàstiques organitzat per la regidoria de Cultura

Exposició col·lectiva amb una selecció d’obres d’alguns dels artistes que han acollit els tallares de Piramidón, Centre d’Art Contemporani de Barcelona (www.piramidon.com), del 18 de març a l’1 de maig al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro. Hi participen 23 artistes de disciplines, trajectòries i cronologies molt diverses tant emergents com de renom que han creat Sota un mateix cel. La mostra es podrà visitar els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h) i amb horari extraordinari per Setmana Santa, del 3 al 6 d’abril (17-20 h( la inauguració serà el proper dissabte 18 de març (19 h). Simultàniament, a la planta superior del castell es pot gaudir d’una selecció de peces del Fons Municipal d’Art, configurada per obres dels i les artistes que hi ha exposat durant quatre dècades.

Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; l’exposició és la primera de l’any al castell i la segona del cicle anual d’arts plàstiques al municipi, després de la proposta d’escultura de gran format d’Aramis Justiz al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, inaugurada el passat 11 de març i que es pot visitar fins al 25 de juny. Piramidón, és un espai híbrid entre fàbrica de creació i galeria d’art que fusiona l’àmbit de la producció artística amb la difusió, exhibició i venda d’obra a la ciutat comtal. A gairebé seixanta metres d’alçada i distribuïts en cinc plantes, conviuen els divuit tallers individuals i la gran sala d’exposicions. Durant el mes i mig de durada de la mostra, s’hi podrà veure pintura, escultura i fotografia d’Aldo Urbano, Ana Monsó, Avelino Sala, Carles Gabarró, Carlos Pazos, Diego Pujal, Estefanía Urrutia, Esteve Casanoves, Gino Rubert, Guillermo Pfaff, Iván Franco Fraga, Jordi Cano, Jordi Fulla, Jose Bonell, Oriol Llauradó, Paloma Navares, Patricio Reig, Pere de Ribot, Stella Rahola, Tom Carr, Tono Carbajo, Xavi Ceerre i Yamandú Canosa.

L’Ajuntament promou un calendari expositiu per a 2023 amb vuit propostes en tres espais. El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull després de Piramidón una segona col·lectiva: la Mostra de Tapís (del 20 de maig al 27 de juny); i tot seguit les propostes simultànies de pintura, dibuix i escultura de Jordi Amagat i Pep Admetlla (de l’1 de juliol a l’1 d’octubre), i darrerament l’homenatge al pintor José Guillén (del 7 d’octubre al 19 de novembre). El Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull dues mostres d’escultura de gran format: primer l’actual d’Aramis Justiz (de l’11 de març al 25 de juny), i a qui prendrà el relleu Dolors Puigdemont (del 8 de juliol de 2023 al 18 de febrer de 2024), que alhora també exposarà escultura, dibuix i instal·lacions a les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro (del 8 de juliol a l’11 de setembre). També a la Masia Bas, però en els seus jardins exteriors s’hi podrà veure a la tardor la instal·lació-exposició de les obres guanyadores i finalistes del 10è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.

De la mostra i dels i les artistes participants escriu Gisela Chillida, comissària de l’exposició “Amb el títol Sota un mateix cel volem subratllar les sinergies i complicitats que es produeixen en el dia a dia del centre gràcies a les relacions socials i als entorns comuns, entre els i les artistes, amb l’equip de Piramidón o amb tots els curiosos i curioses que s’acosten al centre per gaudir de l’art. Si les parets d’aquest gran colós amb vistes a la Mediterrània parlessin, ens explicarien centenars d’històries compartides a tocar de cel. Projectes, tertúlies, exposicions, vermuts alguns dissabtes i paelles cada dimarts”. Afegeix també: “Al llarg i ample de la història contemporània, les comunitats artístiques transversals com Piramidón són les que han permès a la producció artística esprémer la seva potencialitat. És essencial la col·laboració entre artistes, mecenes, amants de l’art, agents culturals… Pensem en les colònies, residències, cafès, salons i ateliers de les avantguardes, d’Els Quatre Gats a la Bauhaus, o de The Factory warholiana a la barcelonina Sala Metrònom (…). Així, a Piramidón s’activen tot un conjunt de relacions humanes, de processos dialògics, de llaços d’amistat i complicitat. I són aquests intercanvis –breus o intensos, íntims o col·lectius– els que proporcionen a l’art la força necessària per a continuar inspirant-se i florint.  Nosaltres us presentem aquí alguns dels seus fruits”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS