- Advertisement -
Inici Actualitat L'atur baixa un 2,16% al Baix Empordà durant el febrer

L’atur baixa un 2,16% al Baix Empordà durant el febrer

Els municipis de la comarca que presenten una major taxa d'atur registrat són la Bisbal d'Empordà, de Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell.

El Baix Empordà tanca el febrer amb 5.073 persones que cerquen feina. La xifra suposa un descens del 2,16% respecte al gener i, en aquest sentit, es posa fre a la tendència a l’alça dels darrers quatre mesos. Els municipis de la comarca que presenten una major taxa d’atur registrat són la Bisbal d’Empordà, de Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell.

Després de quatre mesos consecutius amb el nombre d’aturats a l’alça, aquest febrer s’ha produït un canvi de dinàmica amb una reducció del 2,16%. En termes absoluts, hi ha 5.073 persones que cerquen feina, és a dir, uns 112 desocupats menys respecte el gener.

La Bisbal d’Empordà presenta la major taxa d’atur de la comarca
Per municipis, la Bisbal d’Empordà encapçala la llista amb un 10,97% de la seva població inscrita al Servei d’Ocupació de Catalunya, el segueix Sant Feliu de Guíxols amb un 10,79%, Palafrugell amb un 9,89% i Calonge amb un 9,65%. Al conjunt del Baix Empordà, un 8,78% de la ciutadania està desocupada.

El descens de l’atur a els comarques gironines és testimonial
A les comarques gironines, el descens és més testimonial, ja que l’atur cau un 0,35% amb la recuperació més notòria dins el sector serveis (-263 persones). A Catalunya destaca la creació d’ocupació en xifres absolutes (+ 100 persones) i és aquí, on el Govern ha posat l’accent.

En el transcurs d’un any han trobat feina més de mil persones
Si es comparen les dades amb el febrer del 2022, la diferència és abismal. En concret, el nombre de desocupats s’ha reduït un 16,75%. Llavors hi havia 6.094 persones buscant feina, respecte a les 5.073 actuals.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS