PROP DE 5.000 FIGURANTS I 74 COLLES DE 15 POBLACIONS GIRONINES PARTICIPEN A LES RUES DE CARROSSES I COMPARSES DEL CARNAVAL DE PLATJA D’ARO

0
164

Guardons de sis categories i 8.000 euros en premis

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro 2023 aplega, avui dissabte 18 de febrer, un conjunt de 74 colles de 15 poblacions de les comarques de Girona amb gairebé 5.000 figurants per al gaudi de desenes de milers d’espectadors als carrers de la vila. Aquest matí (11 h) hi ha desfilat un conjunt de 10 colles en modalitat d’exhibició (fora del concurs de premis) amb més de 500 persones disfressades, acompanyes de la colla dels Reis Carnestoltes de Platja d’Aro. Des de primera hora de la tarda i fins al vespre (16-21 h) ho fan 61 colles a concurs amb gairebé 4.500 figurants, i que opten a més de 8.000 euros en premis. Simultàniament, amb la producció de Televisió Costa Brava, la Gran Rua es pot veure en directe (17-21 h) a diversos canals locals.

Les colles desfilen acompanyes, obrint la Gran Rua com és tradició, després de la Banda Musical El Caliu de Platja d’Aro, la carrossa de la Reina i el Rei i Carnestoltes de Platja d’Aro –Rocío Reina Enredada i Rafael Rei Enredat dels Bufons i Bufones de la Vall d’Aro-, de la Colla Qui Ha Enredat, i també de les colles dels Carnestoltes dels Carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols -IV Gats- i Santa Cristina d’Aro -Els Merlots- (totes tres fora de concurs), les tres poblacions que promouen conjuntament des de l’any 2020 rues sense presència d’alcohol. En els transcurs de la Rua hi ha espais d’atenció de la Policia Local, Protecció Civil i Punt Lila d’informació, sensibilització i prevenció i davant de possibles situacions de violència de gènere; i amb anticipació es podia sol·licitar accés a localitats per a persones amb mobilitat reduïda.

Gràcies a la novena edició de la rua matinal, que es complementa amb la tradicional de tarda, hi desfilaren colles de 15 poblacions de les comarques de Girona: Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Salt, Olot, Sant Esteve d’en Bas, Caldes de Malavella, Santa Pau, Palamós, La Bisbal d’Empordà, Llagostera i Sant Joan Les Fonts. Del conjunt de 61 colles a concurs, 20 ho fan en la modalitat de Carrossa Petita, 23 en la de Carrossa Gran i 18 com a Comparses. En la modalitat de Colles Locals de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró -que també opten a la resta de categories i guardons- hi participen les propostes dels Anem de Conya, Els Pimpons, Els Botiflers, Vas Dat, I a tu què t’importa?, Els IV Gats, Sens Límits, Somos los que Somos, El Collonuts, No Me’n Recordo, Els Descarrilats, La Banda del Pati i La Xalana del Port. Simultàniament, totes les colles que desfilen opten alhora als premis de millor Disfressa.

Hi ha cinc guardons per a les categories de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa, Colles Locals; i premi únic per a la millor colla que participi per primera vegada a la Rua; dotats en conjunt amb més de 8.000 euros. El lliurament de premis és avui mateix dissabte 18 de febrer al Palau d’Esports i Congressos (23 h) en el marc del ball amb la Fundación Ibiza (23.30 h, entrada gratuïta). Les colles guanyadores es decideixen a partir de puntuació dels membres del jurat que ho fa d’acord a criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació.

El Carnaval de Platja d’Aro 2023 proposa de l’11 al 22 de febrer una quinzena d’activitats d’esperit familiar i popular, que han permès recuperar la plena normalitat després de dues edicions marcades per la covid-19 (l’any 2020 no es va poder celebrar i el 2021 es va fer amb canvi de dates i diverses adaptacions). Després de les jornades destacades dels Sopar de Colles i el Canvi d’Atributs, de les Trobades Infantils o de Dijous Gras, demà diumenge 19 de febrer les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants davant l’Ajuntament (11-14 h) i Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 22 de febrer (19 h), amb la tradicional cercavila i sardinada popular, clourà els actes Una edició amb un cartell promocional creat per la il·lustradora Marisa Martínez a l’hora d’elaborar el cartell promocional de l’edició d’enguany. Una imatge que s’inclou com tots els cartells anteriors, les imatges de tots els Reis Carnestoltes i centenars de fotografies més en el llibre El Carnaval de Platja d’Aro. Origen, història i evolució, projecte guanyador de la 7a edició del Premi de Recerca Local Jordi Comas (2018) i ara editat tot coincidint amb les dates de la celebració d’enguany.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí