- Advertisement -
Inici Actualitat La Colla Gegantera Ganxona recupera l'antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa la participació de cavallets i l’home dels coixins. Aquesta celebració està documentada en el “Costumari Català” de Joan Amades.

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local, que antigament se celebrava per la data de Sant Sebastià i feia sortir cavallets i una figura anomenada popularment com “l’home dels coixins”.

Les referències surten publicades al Costumari Català de Joan Amades, on es diu que per Sant Sebastià “a Sant Feliu de Guíxols havien fet una gran festa. La part més important consistia en grans ballades de sardanes.”

La vetllada ha transcorregut amb diverses activitats relacionades amb el món geganter, pensades tant per a la mainada com pels adults, repartides pels diferents carrers i places del centre de la ciutat, durant tot el passat dissabte. Entre les quals cal destacar, la ballada conjunta que s’ha fet al migdia a la Plaça del Mercat.

Més de cent anys després i en motiu del 25è aniversari de la recuperació dels cavallets, ha tornat a la ciutat l’entranyable personatge, conegut com l’home dels coixins.

La primera edició de la recuperada festa de Sant Sebastià ha estat un èxit, la qual aporta un valor afegit més al patrimoni històric i cultural del municipi.

facebook sharing button
twitter sharing button
whatsapp sharing button

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS