Inici Actualitat CARNAVAL 2023: Consulta la programació de Castell-Platja d'Aro i de Palamós

CARNAVAL 2023: Consulta la programació de Castell-Platja d’Aro i de Palamós

El carnaval a la Costa Brava Centre es succeirà de l’11 al 26 de febrer. A hores d’ara, les colles i els Ajuntaments estan ultimant els darrers preparatius, per tal de recuperar la plena normalitat de l’esdeveniment, després de l’atzucac provocat per la pandèmia.

Compte enrere per l’inici d’actes dels carnavals a la Costa Brava. En concret, falta menys d’un mes per reprendre la normalitat de la festivitat, atès que l’edició del 2021 es va suspendre a causa de la pandèmia, i l’any passat es va celebrar a mig gas amb un canvi de dates en la majoria de municipis.

Actualment, dues poblacions de la comarca, com són Platja d’Aro i Palamós, ja han publicat la programació del 2023. En canvi, Calonge, La Bisbal d’Empordà, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols ho faran públic entre aquest divendres i la setmana que ve.

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ
En només mig dia es van cobrir totes les places de participació en la Gran Rua de Carrosses i Comparses de Platja d’Aro. La trobada per excel·lència a la vila es realitzarà el dissabte 18 de febrer, a les 11 del matí serà en format d’exhibició amb 10 colles fora de concurs i a les 4 de la tarda es desplegarà la tradicional desfilada.

En global però, hi ha programades una quinzena d’activitats. El tret de sortida serà el dissabte 11 a les 9 del vespre amb el sopar de colles i, com a novetat, aquí es presentaran les disfresses, a través d’una desfilada.

L’endemà, el diumenge 11 al migdia, hi haurà una desfilada infantil i una xocolatada popular a s’Agaró. A les 7 de la tarda s’oficialitzarà el canvi d’atributs i es presentarà la Reina i el Carnestoltes de carnaval, que enguany ostenta el títol la colla Qui Ens Ha Enredat.

El Dijous Gras serà el moment de la lectura del pregó (12h), el concurs de la Pujada del Pernil (13h) i la represa de l’arrossada popular (14h). El diumenge es realitzaran els Jocs Gegants (11-14h) i la particular Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12h). Finalment, s’enterrarà la sardina el dimecres 22 a les 7 del vespre.

PALAMÓS
No és habitual, però el carnaval a Palamós coincideix amb la celebració de la regata internacional Optimist Trophy. En conseqüència, els actes festius, que tradicionalment es celebraven a l’estenedor de xarxes, es traslladaran en altres indrets com el parc de l’Arbreda, la Planassa i l’aparcament de l’estadi municipal de futbol.

La gresca arrancarà el dissabte 11, al vespre amb el sopar de colles i la posterior, presentació de la reina i del carnestoltes a la Nau dels 50 Metres, que després de dos anys d’espera, prendrà la vara el grup de Les Folloneres. 

L’endemà, Els Pirats han programat un vermut al Passeig del Mar i, a la tarda, es presentarà a la ciutadania la reina i el carnestoltes infantil. Dimecres, en canvi, es realitzarà la tradicional calçotada de la colla Kins20 a l’Arbreda, i a les sis de la tarda hi haurà La Vesprà amb la penjada del pendó al balcó de l’Ajuntament.

Els més menuts prendran el protagonisme el dijous 16 amb la rua infantil i juvenil a dos quarts de sis de la tarda per les principals vies del municipi. També, es farà la visita a les escoles per part de les colles i s’emprendrà la cercavila de les llars d’infants.

La Gran Despertà serà el divendres 17 a partir de les sis del matí i, tot seguit, s’ha programat la botifarrada popular al passatge de Ladislao Kubala. En canvi, els botiguers comptaran amb una arrossada popular per dinar i amb una festa temàtica a la tarda.

El gran pols d’atracció, com és la Rua de Carnaval, serà el dissabte 18 a partir de dos quarts de quatre, començarà a l’avinguda Llibertat fins a arribar al Museu de la Pesca. Posteriorment, s’entregaran els guardons a la Planassa.

Finalment, el diumenge 19 s’ha organitzat el Gran Concurs d’exhibició de comparses a les 8 del vespre a la Nau dels 50 Metres i, el dimecres 22, s’enterrarà la sardina al carrer Cervantes.

Ambdós municipis estan ultimant els darrers preparatius i encaren el carnaval 2023 amb optimisme. A hores d’ara, els costurers emeten les puntades finals, les coreografies estan pràcticament interioritzades i només falta esperar a l’11 de febrer.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS