Inici Actualitat Així han fet explotar la bomba d’aviació de la Guerra Civil localitzada...

Així han fet explotar la bomba d’aviació de la Guerra Civil localitzada a Sant Feliu de Guíxols

Es tracta d’una bomba d’uns 16,4 kg de trilita, coneguda com a ‘negrilla’ i utilitzada per l’aviació alemanya de la Legió Còndor

El migdia d’aquest dimarts, 20 de desembre, els veïns de Sant Feliu de Guíxols han pogut presenciar un esdeveniment poc usual: la detonació d’una bomba d’aviació de la Guerra Civil. L’Armada Espanyola ha estat l’encarregada de dur a terme l’operació, que s’ha hagut de fer en dues fases i dues detonacions. Mentre ha durat l’operatiu, s’ha limitat la navegació en una àrea d’una milla al voltant d’on hi havia l’explosiu i s’ha tancat la bocana del port. En el dispositiu, també hi ha participat Mossos d’Esquadra i Policia Local.

El tinent de l’Armada, Juan Pedro Saura, ha explicat que es tracta d’una bomba d’uns 16,4 kg de trilita, coneguda com a ‘negrilla’ i utilitzada per l’aviació alemanya de la Legió Còndor.

La troballa la van fer dos submarinistes, que dues setmanes enrere van localitzar l’artefacte a uns 18 metres de profunditat i a escassos metres del port de Sant Feliu. Quan d’ells, en Luís, va veure l’artefacte, que estava cobert d’algues marines i es camuflava amb el fons marí, van decidir baixar-hi amb els equips per comprovar de què es tractava. Després de fer algunes fotos, van alertar la Guàrdia Civil de  i finalment aquest dimarts s’ha activat el dispositiu per detonar-la. La inspecció ha confirmat que es tractava d’una bomba llençada per l’aviació alemanya de la Legió Còndor durant la Guerra Civil.

L’operatiu ha començat cap a quarts de dotze, quan els efectius dels GEAS i de l’Armada han sortit cap a la zona de la troballa, segons ha informat l’ACN. Després d’una petita detonació de “neteja” per saber les característiques de l’aparell, s’ha fet una primera explosió, que s’ha hagut de repetir pocs minuts després per acabar de neutralitzar l’aparell.

Un dels submarinistes que van trobar l’artefacte. Data de publicació: dimarts 20 de desembre del 2022, 14:05. Localització: Sant Feliu de Guíxols. Autor: Cedida a l’ACN per Daniel Diaz i Lluís Jiménez

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS