Inici Actualitat L’escola Baldiri Reixach acull la Marató de Donació de Sang

L’escola Baldiri Reixach acull la Marató de Donació de Sang

‘Escola Baldiri i Reixach va ser l’espai de la Marató de Donació  de sang a Sant Feliu de Guíxols. La jornada volia servir perquè el Bang de Sang i Teixits recuperés els nivells de reserva després del pont de la Puríssima, tant de sang com de plasma. La pandèmia ha fet baixar el nombre de donacions i és, per això, que des de l’entitat esperen incentivar la participació de nous donants.

Arribar als 400 donants de sang i als 40 de plasma. Aquest és l’objectiu que es va marcar el Banc de Sang i teixits durant la Marató de Donació de Sang a Sant Feliu de Guíxols. Des de les 10 h fins a les 21 h, donants de totes les edats van acostar-se a l’Escola Baldiri i Reixach per contribuir a la jornada. Un acte que és important de cara al sistema de salut, ja que es necessita sang diàriament

L’objectiu d’aquesta marató de donació és recuperar els nivells de reserves de sang després el pont de la Puríssima. Aquests dies festius han fet baixar la reserva de sang a cinc dies vista, quan l‘ideal pel Banc de Sang és tenir-ne de reserva per deu dies. És per això que entre el pont i les vacances de Nadal s’organitzen aquestes jornades per animar als donants i tornar als nivells òptims de sang. Al punt de donació també hi va haver donants de plasma. Un procés més llarg que quan dones sang.

La Marató de Donació de sang és una cita habitual a Sant Feliu de Guíxols. L’objectiu era aconseguir la presència de donants durant les 11 hores i, conjuntament amb els donants, van triar l’escola Baldiri i Reixach com a punt de donació. Des del consistori valoren molt positivament la participació de la ciutadania amb la marató.

Amb la pandèmia, des del banc de sang alerten que ha disminuït el nombre de donants. És per això que, en campanyes com aquesta, volen incentivar a la població que no ho ha fet mai perquè se sumin a les donacions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS