- Publicitat -
Inici Actualitat Marató de Donació de Sang de Sant Feliu de Guíxols, el proper...

Marató de Donació de Sang de Sant Feliu de Guíxols, el proper 17 de desembre

  • MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG
  • Data: 17 de desembre de 2022. De 10 a 21h
  • Lloc: Col·legi Mossèn Baldiri Reixach.
  • SANT FELIU DE GUÍXOLS

Sant Feliu de Guíxols acull la Marató de Donants de Sang el proper dissabte 17 de desembre de 2022. El marcador es posarà en marxa a l’escola Baldiri Reixach en horari de 10:00 a 21:00, on s’espera que hi donin sang més de 400 persones.

Aquestes donacions ajudaran a mantenir les reserves de sang, que es preveu que poden baixar durant les festivitats de Nadal. I és que al desembre, la ciutadania acostuma a alterar les seves rutines i això fa que menys persones vinguin a donar sang.

Enguany, la Marató de Donació de Sang vol animar més persones a què vinguin a donar sang per primera vegada, ja que les restriccions de la Covid han fet baixar el nombre de donants nous.

Ara que es parla tant de la generació dels babyboomers, la Generació Z, la Y, la X, es vol fer visible una nova generació, la Generació Donant, formada per persones de totes les edats. La Generació Donant es caracteritza perquè no ve marcada per l’any de naixement. A la #GeneracióD hom tria si vol formar-ne part. Es tria si vol sumar-se al moviment dels donants de sang: persones compromeses, generoses i altruistes.

Totes les persones que vinguin a donar sang durant la Marató rebran una xapa distintiva del grup al que pertanyen dins de la Generació Donant. Són:

Rookies. Persones que donen sang per primera vegada i s’estrenen com a donants.

Experts. Són persones que ja coneixen el procés de donació perquè sumen entre 5 i 25 donacions de sang o plasma

Masters. Donants que porten acumulades més de 25 donacions de sang o plasma.

Legend. Són les llegendes de la donació. Aquelles persones que han donat més de 50 vegades i han animat a altres a venir.

Aquelles persones que no poden donar sang per algun motiu, però que estan implicades en la donació, també tenen una insígnia.
Altaveu. Persones que no poden donar sang, però animen a tot el seu entorn a donar sang i també ajuden a fer difusió de les campanyes de donació.
Futurs. Alumnes, estudiants, menors d’edat que encara no poden donar sang però tenen clar que als 18 anys vindran a donar sang.

  • Es busquen rookies, donants nous:

El repte que tenim és animar tothom a donar sang i entrar a la #GeneracióD. Aquests dos anys de pandèmia, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no s’han pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.
Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS