Inici Actualitat Marató de Donació de Sang de Sant Feliu de Guíxols, el proper...

Marató de Donació de Sang de Sant Feliu de Guíxols, el proper 17 de desembre

  • MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG
  • Data: 17 de desembre de 2022. De 10 a 21h
  • Lloc: Col·legi Mossèn Baldiri Reixach.
  • SANT FELIU DE GUÍXOLS

Sant Feliu de Guíxols acull la Marató de Donants de Sang el proper dissabte 17 de desembre de 2022. El marcador es posarà en marxa a l’escola Baldiri Reixach en horari de 10:00 a 21:00, on s’espera que hi donin sang més de 400 persones.

Aquestes donacions ajudaran a mantenir les reserves de sang, que es preveu que poden baixar durant les festivitats de Nadal. I és que al desembre, la ciutadania acostuma a alterar les seves rutines i això fa que menys persones vinguin a donar sang.

Enguany, la Marató de Donació de Sang vol animar més persones a què vinguin a donar sang per primera vegada, ja que les restriccions de la Covid han fet baixar el nombre de donants nous.

Ara que es parla tant de la generació dels babyboomers, la Generació Z, la Y, la X, es vol fer visible una nova generació, la Generació Donant, formada per persones de totes les edats. La Generació Donant es caracteritza perquè no ve marcada per l’any de naixement. A la #GeneracióD hom tria si vol formar-ne part. Es tria si vol sumar-se al moviment dels donants de sang: persones compromeses, generoses i altruistes.

Totes les persones que vinguin a donar sang durant la Marató rebran una xapa distintiva del grup al que pertanyen dins de la Generació Donant. Són:

Rookies. Persones que donen sang per primera vegada i s’estrenen com a donants.

Experts. Són persones que ja coneixen el procés de donació perquè sumen entre 5 i 25 donacions de sang o plasma

Masters. Donants que porten acumulades més de 25 donacions de sang o plasma.

Legend. Són les llegendes de la donació. Aquelles persones que han donat més de 50 vegades i han animat a altres a venir.

Aquelles persones que no poden donar sang per algun motiu, però que estan implicades en la donació, també tenen una insígnia.
Altaveu. Persones que no poden donar sang, però animen a tot el seu entorn a donar sang i també ajuden a fer difusió de les campanyes de donació.
Futurs. Alumnes, estudiants, menors d’edat que encara no poden donar sang però tenen clar que als 18 anys vindran a donar sang.

  • Es busquen rookies, donants nous:

El repte que tenim és animar tothom a donar sang i entrar a la #GeneracióD. Aquests dos anys de pandèmia, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no s’han pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.
Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS