Inici Actualitat L'Ajuntament engega una campanya adreçada als escolars de Sant Feliu de Guíxols...

L’Ajuntament engega una campanya adreçada als escolars de Sant Feliu de Guíxols per fomentar hàbits sostenibles als esmorzars

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha començat aquesta setmana una visita diària a les escoles de Primària de la ciutat per realitzar la campanya titulada “E+S” (Esmorzars més sostenibles).
Aquesta activitat pretén informar i fer prendre consciència els escolars de cinquè i sisè de primària de les escoles guixolenques sobre els envasos que generen els esmorzars que porten a l’escola. A partir del fet simple de l’esmorzar, es pren consciència d’altres situacions quotidianes en qüestió de residus.
El pla es fa en tres fases, coincidint amb els trimestres escolars.
Durant el primer trimestre, al qual som ara, un tècnic de la campanya visita cadascuna de les escoles i els estudiants de cinquè i sisè, i els exposa les línies bàsiques del projecte. Amb els esmorzars que porti la mainada aquell dia, es fa una primera valoració sobre els embolcalls que fan servir (bricks, paper d’alumini, plàstics, …) i es pesarà tot aquest contingut a l’hora del pati. Servirà com a punt de partida. Seria, doncs, una fase de diagnòstic.
Al segon trimestre es farà ja l’acció de substitució d’hàbits. Els escolars rebran una bossa de roba, el qual és un porta-aliments reutilitzable, que poden utilitzar per a aquesta funció. S’anomena “Boc and roll” i se’n rebrà un per alumne.
Al tercer trimestre es farà ja l’acció final de valoració dels resultats finals, amb un nou “pesatge” a l’hora d’esbarjo, per veure si s’han reduït els embolcalls.
Hi participaran els cursos de 5è i 6è de les escoles: Gaziel, Mn. Baldiri Reixach, l’Ardenya, l’Estació i Cor de Maria–Sant Josep.
A banda d’exposar els beneficis associats a un canvi d’hàbits a l’hora de gestionar els embolcalls, s’aprofita també per explicar què és un esmorzar sostenible i saludable, entre altres qüestions.
Aquest dilluns ha començat la campanya, amb el col.legi Gaziel de Sant Feliu, i s’anirà estenent a la resta.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS