Inici Actualitat Donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic

Donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic

La senyora Maria Rosa Pujol i Plans ha fet donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic del seu pare, Sr. Lluís Pujol i Alsina (1899-1943). La generosa donació ha consistit en tres dibuixos: un dibuix al carbó que representa tres barques varades a Sa Plaja obra del pintor i crític d’art, Rafael Benet; un dibuix a tinta i carbó que representa un nu del pintor txec Georges Kars, datat el 1934 i dedicat al senyor Lluís Pujol; i una darrera peça que és un dibuix a tinta i pastell obra de Grau Sala. Aquesta darrera peça té un contingut especialment rellevant pel museu: es tracta d’un dibuix que va fer expressament Grau Sala en motiu de la inauguració de la Taverna d’en Créixams. Recordem que la Taverna d’en Créixams era una taverna propietat del pintor Pere Créixams Picó (Barcelona 1893-1965) que va ser inaugurada a Tossa, el 18 de juliol de l’any 1936, el mateix dia que va esclatar la Guerra Civil. Rafael Benet, Georges Kars i Pere Créixams van ser tres precursors del Museu de Tossa fundat l’any 1935.

Lluís Pujol i Alsina (1899-1943) va mantenir una estreta amistat amb el pintor Pere Créixams, fins al punt que Créixams li feu la confiança d’encomanar-li la gestió de la seva obra amb la Galeria Maragall mentre ell era a París. L’amicable relació que mantenia el senyor Lluís Pujol amb els artistes que sojornaren a Tossa durant la dècada dels anys trenta del passat s. XX resta palesa amb aquesta important donació.

Per la seva banda, el senyor Enric Mas i Montañés va fer donació a l’Arxiu Municipal de documentació antiga relativa a diverses finques de Tossa de la seva propietat.

L’Ajuntament de Tossa manifesta públicament a la Sra. M. Rosa Pujol i Plans i al Sr. Enric Mas i Montañés el seu agraïment per haver escollit el Museu Municipal i l’Arxiu Municipal com a seu de tan important donació.

A la imatge, i d’esquerra a dreta: la Sra. Anna Prieto i Rodríguez, Regidora de Cultura; el Sr. Ramon Gascons i Tarrés, Alcalde de Tossa; la Sra. M. Rosa Pujol i Plans, i el Sr. Enric Mas i Montañés, respectivament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS