- Advertisement -
Inici Actualitat Donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic

Donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic

La senyora Maria Rosa Pujol i Plans ha fet donació al Museu Municipal de Tossa del llegat artístic del seu pare, Sr. Lluís Pujol i Alsina (1899-1943). La generosa donació ha consistit en tres dibuixos: un dibuix al carbó que representa tres barques varades a Sa Plaja obra del pintor i crític d’art, Rafael Benet; un dibuix a tinta i carbó que representa un nu del pintor txec Georges Kars, datat el 1934 i dedicat al senyor Lluís Pujol; i una darrera peça que és un dibuix a tinta i pastell obra de Grau Sala. Aquesta darrera peça té un contingut especialment rellevant pel museu: es tracta d’un dibuix que va fer expressament Grau Sala en motiu de la inauguració de la Taverna d’en Créixams. Recordem que la Taverna d’en Créixams era una taverna propietat del pintor Pere Créixams Picó (Barcelona 1893-1965) que va ser inaugurada a Tossa, el 18 de juliol de l’any 1936, el mateix dia que va esclatar la Guerra Civil. Rafael Benet, Georges Kars i Pere Créixams van ser tres precursors del Museu de Tossa fundat l’any 1935.

Lluís Pujol i Alsina (1899-1943) va mantenir una estreta amistat amb el pintor Pere Créixams, fins al punt que Créixams li feu la confiança d’encomanar-li la gestió de la seva obra amb la Galeria Maragall mentre ell era a París. L’amicable relació que mantenia el senyor Lluís Pujol amb els artistes que sojornaren a Tossa durant la dècada dels anys trenta del passat s. XX resta palesa amb aquesta important donació.

Per la seva banda, el senyor Enric Mas i Montañés va fer donació a l’Arxiu Municipal de documentació antiga relativa a diverses finques de Tossa de la seva propietat.

L’Ajuntament de Tossa manifesta públicament a la Sra. M. Rosa Pujol i Plans i al Sr. Enric Mas i Montañés el seu agraïment per haver escollit el Museu Municipal i l’Arxiu Municipal com a seu de tan important donació.

A la imatge, i d’esquerra a dreta: la Sra. Anna Prieto i Rodríguez, Regidora de Cultura; el Sr. Ramon Gascons i Tarrés, Alcalde de Tossa; la Sra. M. Rosa Pujol i Plans, i el Sr. Enric Mas i Montañés, respectivament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS