Inici Actualitat L'Escola l'Estació aprèn sobre els animals marins amb la quinzena del medi...

L’Escola l’Estació aprèn sobre els animals marins amb la quinzena del medi i la ciència

L’Escola L’Estació de Sant Feliu de Guíxols s’ha convertit en un oceà amb la celebració d’una nova edició de la quinzena del medi i la ciència, que enguany gira entorn als animals marins de la Costa Brava.

L’Escola l’Estació de Sant Feliu de Guíxols està plenament immersa en la quinzena del medi i la ciència, un projecte interdisciplinari que treballa una temàtica concreta a través de totes les àrees curriculars. Totes les activitats que s’organitzen són experimentals i d’observació, fet que potencia la participació dels alumnes i els fa aprendre d’una manera més entretinguda.

Enguany la temàtica protagonista és el fons marí i les seves espècies. L’objectiu de l’Escola és que els i les alumnes assoleixin coneixements sobre els animals marins que es troben a la Costa Brava, així com prenguin consciència tant de la importància de consumir peix com de tenir cura i mantenir net el mar. Tot això s’ha treballat a través de diferents activitats tant fora de l’escola com dins. Els nens i nenes han visitat espais com les peixateries, la platja o el Museu de la Pesca de Palamós, i han experimentat i après tant al vestíbul del centre -que s’ha convertit en peixateria, museu i laboratori-, com a les aules.

Un dels tallers que han realitzat a les classes és el que els han portat la Carmela i l’Eva, de COCU Associació Cultural. Uns tallers creatius a través dels quals han après coses científiques mentre experimentaven textures, estampats i colors. Una altra novetat és de l’exposició subaquàtica que es troba a l’entrada de l’escola, que ha estat cedida per David Carbó i s’hi poden observar diferents espècies marines. D’altra banda, enguany també han col·laborat amb el centre diverses persones de Sant Feliu de Guíxols relacionades amb el món marí, com en Fran Gómez, la Tina Roca o en Xavi Simona.

Més enllà d’aprendre i gaudir amb totes les activitats, els i les alumnes també els ho podran ensenyar a les seves famílies en dues jornades que tindran lloc el dimecres i dijous vinent.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS