Inici Actualitat Taula d’Impuls per a la Formació Professional

Taula d’Impuls per a la Formació Professional

El president de la Cambra de Sant Feliu, el Sr. Eduard Bosch, acompanyat de la presidenta de la comissió de formació de la Cambra, la Sra. Olga Vila, van assistir divendres 21 d’octubre a la Taula d’Impuls per a la Formació Professional, en el que es va presentar l’Estudi de necessitats del mercat laboral gironí i es van fer taules de treball entre els agents econòmics amb les direccions dels centres a on s’ofereix Formació Professional, per intercanviar informació sobre les necessitats formatives concretes de cada sector.

L’objectiu de la Taula d’Impuls per a la Formació Professional és fomentar la formació professional a la demarcació amb perspectiva gironina, establint un diàleg i un treball conjunt entre la Delegació del Govern a Girona i els agents socials i econòmics del territori.
La seva constitució és fruit d’una necessitat detectada en les trobades amb els agents socials i econòmics del territori: Els percentatges d’atur a la demarcació, sobretot d’atur juvenil, són millorables, però, en canvi, els actors econòmics de les comarques gironines ens han traslladat les dificultats que tenen per trobar personal, i els sindicats han expressat les dificultats que hi ha en alguns sectors per reinserir o reorientar a treballadors.
La delegada de Govern Laia Cañigueral va afirmar en l’acte que cal fer una feina transversal per abordar l’impuls de la formació professional a la demarcació i orientar millor a les persones que busquen feina: “Fa falta una visió global, per això en aquesta taula explicarem les actuacions dels diferents serveis territorials pel que fa a l’oferta i l’orientació en formació professional, però també és molt important comptar amb la visió dels sectors social i econòmic del territori per fer la diagnosi del moment i assegurar que l’oferta i l’orientació formativa s’adeqüen a la realitat del sistema productiu del territori. Hem d’aconseguir un impacte efectiu”.

Trobada de gremis professionals amb direccions de centres de formació professional, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP

Un altre dels propòsits de la Taula d’impuls de la formació professional a les comarques gironines és el de fomentar un canvi de paradigma i transmetre la formació professional com a valor afegit. La delegada va ressaltar que “cal prestigiar la formació professional i potenciar-la com a valor estratègic. La ciutadania n’ha de percebre l’alt èxit d’inserció laboral, la projecció professional i les possibilitats que ofereix si es vol continuar estudiant al llarg de la vida”.

A banda dels membres que formen la Taula, també es va parlar de la possibilitat de crear o incorporar grups de treball específics per analitzar sectors productius concrets.
La voluntat dels membres de la Taula és definir objectius en matèria de formació professional i fer-ne el seguiment per avaluar que s’avança en la direcció establerta.
La Taula d’impuls de la formació professional a les comarques gironines és una de les accions que forma part dels 20 Objectius Generalitat Girona, que la Delegació del Govern a Girona va presentar a principis d’any com a prioritats per aquesta legislatura a la demarcació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS