- Advertisement -
Inici Actualitat El projecte Diver(SOS) tracta la diversitat lingüística a Cassà

El projecte Diver(SOS) tracta la diversitat lingüística a Cassà

Aquest curs 2022-2023 engeguem la segona edició del Diver(SOS), un projecte que té com a objectiu promoure el respecte cap a la diversitat de la societat catalana en general, i de la cassanenca en particular. Es tracta de donar veu i visibilitat a les diversitats existents a Cassà de la Selva i trencar amb la resistència i els prejudicis que ens separen. Des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva considerem necessari treballar la cohesió social a través d’una educació intercultural, l’equitat, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

D’aquesta manera, aquest proper curs escolar, el Diver(SOS) tindrà com a eix conductor la diversitat lingüística. Pretenem visibilitzar i donar valor a la varietat lingüística existent a Cassà de la Selva i, paral·lelament, potenciar l’ús social del català com a llengua d’igualtat d’oportunitats i de cohesió social. 

Així, l’objectiu principal de la propera edició del Diver(SOS) és fer visible el plurilingüisme existent a Cassà de la Selva i promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats de tots els cassanencs i cassanenques. Reconèixer la diversitat lingüística i cultural passa per valorar i respectar la llengua i la cultura pròpies i la dels altres.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, amb la col·laboració de la ciutadania i algunes entitats, promourem activitats durant tot el curs escolar que reconeguin i donin valor a la diversitat cultural i lingüística i a l’ús social de la llengua catalana. 

Màrius Serra presenta un taller familiar per “jugar amb la llengua”

Aquest serà el primer acte del Diver(SOS), es tracta d’una activitat participativa sobre la importància de la llengua adreçada a un públic familiar, amb infants a partir de vuit anys. Partint de la base que la llengua és plena de tresors, n’explorarem alguns aspectes poc coneguts i practicarem el que prediquem tot jugant a resoldre enigmes.

L’acte tindrà lloc el proper 23 d’octubre a les 11 h a l’Espai del Casal. L’activitat és gratuïta i us podeu inscriure a cassacultura.cat.

“No em canviïs la llengua” i el Voluntariat per la llengua ens parlaran de les seves experiències

Dimecres 26 d’octubre es farà una xerrada per conèixer les experiències de catalanoparlants de diversos orígens que defensen i promouen el català com a llengua comuna i de cohesió social. Hi participaran entre altres, la Carme Sansa, l’Aleix Renyé,  en Mathew Tree i la Rosario Palomino, que lideren la iniciativa “No em canviïs de llengua” també es farà la presentació del programa “Voluntariat per la Llengua.  

Aquest acte l’organitza el Servei Comarcal de Català del Gironès  dins el Consorci per a la Normalització Lingüística juntament amb l’Ajuntament de Cassà.

L’acte es farà el 26 d’octubre a les 19 h a l’auditori de la Sala Galà.

Una quinzena d’activitats i propostes entorn a la diversitat lingüística

A més d’aquests actes s’han programat una quinzena d’activitats que van des de presentacions de llibres, tarda de jocs lingüístics, un curs de llengua de signes en català, i concerts entre altres d’octubre a juny.

L’Escola d’Art Josep Lloveras ha preparat un curs d’art i llengua, per fomentar la convivència i l’ús de la llengua catalana amb l’art i la creativitat com a eix de l’activitat, tots els divendres d’octubre a juny.

També s’han preparat projectes i activitats als centres educatius del municipi per treballar la diversitat lingüística a Cassà i promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS