Inici Actualitat Assolida la finalitat preventiva del primer dispositiu d'estiu dels Mossos d'Esquadra de...

Assolida la finalitat preventiva del primer dispositiu d’estiu dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols juntament amb el Cos Nacional de Policia i policies locals

 El dispositiu ha suposat una major coordinació policial per fer front a les principals problemàtiques de les poblacions de costa durant l’estiu

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols, juntament amb el Cos Nacional de Policia i les policies locals de Sant Feliu de Guíxols, Castell- Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni i Santa Cristina d’Aro, van realitzar durant diversos caps de setmana dels mesos d’agost i setembre diferents dispositius seguretat conjunts amb la finalitat de prevenir els fets delictius que es produeixen durant els mesos d’estiu en aquestes poblacions de costa i garantir la vigilància dels espais públics.

Els dispositius es van emmarcar en un pla conjunt de seguretat que es va engegar per primer cop aquest estiu en aquests municipis costaners, amb l’objectiu de controlar i perseguir els delinqüents multireincidents i  prevenir, principalment, els delictes contra el patrimoni, salut pública i estrangeria.

També es va garantir el compliment de les ordenances municipals de civisme i la convivència, així com les inspeccions a diferents locals comercials i de restauració, es van identificar 315 persones i 20 vehicles.

El pla ha prioritzat una metodologia de treball basada en petits grups operatius, integrats per agents dels diferents cossos policials, que vigilaven les zones de més afluència de visitants.

Durant els caps de setmana que es va executar el pla es van detenir cinc persones: una per delicte contra el patrimoni, tres per delictes contra la salut pública i una per incompliment de la llei d’estrangeria. A més, es van realitzar 46 actes administratives d’acord amb la LO 4/15 per consum i tinença de substàncies estupefaents.

Arran de la valoració del dispositiu i dels resultats obtinguts, podem considerar que la coordinació policial ha estat un èxit des de la vessant preventiva, actuant en les zones amb més activitat delinqüencial.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS