Inici Actualitat Segona edició del Passaport Edunauta

Segona edició del Passaport Edunauta

Aquest mes d’octubre iniciem la segona edició del Passaport Edunauta al municipi, un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3r i 4t de primària del municipi, que catalitza i connecta tota la potència educativa del territori.

La seva metodologia es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge (learning passaports), on des d’un determinat territori o municipi s’anima a la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els seus infants, independentment del seu origen social, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives. És un passaport divertit i personalitzat on l’infant registra tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn. Es tracta de connectar, reconèixer i fer visibles els aprenentatges que els infants fan més enllà de l’escola.

Des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva impulsem aquest curs escolar el Passaport Edunauta amb la col·laboració de tota la comunitat educativa del municipi. En concret, hi ha una especial implicació per part de les escoles de Cassà (Puig d’Arques, Aldric i La Salle) i també d’entitats diverses del municipi.

Per tal que totes les famílies pugueu conèixer quines activitats edunautes es poden desenvolupar a Cassà de la Selva i a d’altres municipis, ho podeu consultar al web del Passaport Edunauta (https://www.passaportedunauta.cat/). De la mateixa manera, també us podreu descarregar una proposta d’activitats a realitzar a casa al web de l’Ajuntament (https://cassa.cat/el-poble/educacio/passaport-edunauta).

Es tracta que cada edunata registri al seu passaport totes les activitats que realitzi. Per aquest motiu, quan es faci una activitat al municipi els infants han de portar al passaport perquè els el segellin. Al final de curs es convidarà a tots els edunautes a un acte de graduació per reconèixer els aprenentatges realitzats al llarg de curs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS