Inici Actualitat La Fira de Santa Tecla tanca el segon cap de setmana d'activitats

La Fira de Santa Tecla tanca el segon cap de setmana d’activitats

Aquest dissabte es van celebrar una desena d’activitats de Santa Tecla, després dels canvis que es van produir al programa el cap de setmana anterior per causa de la pluja.

El Sopar de Tapes va inaugurar la festa, el passat divendres 23 de setembre,  tot i el canvi d’ubicació per la previsió de pluja,  el pavelló polivalent es va omplir  d’assistents que van poder gaudir de la varietat de tapes proposada pels 14 restaurants i establiments de Cassà que hi van participar. La vetllada va tenir molt bona acollida entre el públic que va fer un bon tast de la gastronomia cassanenca.

Tot seguit els Amics de la Sardana van organitzar el cremat que no pot faltar el divendres de Santa Tecla acompanyats per la cobla Principal de Cassà.

El mateix divendres també es va fer entrega dels premis Cassà Destapa l’Esport als millors esportistes de Cassà en una gala que va tenir lloc a la Sala Centre Recreatiu, on els equips i figures destacades de l’esport cassanenc van poder celebrar el bon estat de salut de l’esport al municipi.

Aquest any, la Principal de Cassà va celebrar el seu 125è aniversari en un acte a la Sala Centre Recreatiu, amb un concert on es va fer un homenatge a la seva trajectòria, seguit de sardanes i un berenar al pati de Can Trinxeria.

El dissabte 24 també es va fer la presentació del catàleg en línia de la col·lecció de Pergamins de can Frigola. Es tracta de més de dos-cents pergamins que es conservaven al palau Salvà (conegut com a can Frigola) i que l’any 2018 varen ingressar a l’Arxiu Municipal de Cassà de la Selva (AMCS).

La climatologia va respectar els actes del dissabte a la tarda on els guies “Uficials” van fer el recorregut pel nucli antic de Cassà que recrea el Cassà medieval. Al vespre els Trabucaires van precedir la cercavila nocturna del drac Cassiano, que va ser una passejada multitudinària molt esperada pels cassanencs i cassanenques que no van eludir la cita.

Aquest passat dissabte, la plaça de la Coma va retrobar-se amb les parades de la Botiga al Carrer, aquesta cita tan tradicional de les festes de Santa Tecla a Cassà feia dos anys que no s’havia pogut fer. Dissabte, també es va recuperar el Petit Botiguer, en aquest cas, un centenar de parades van ocupar la plaça Mossèn Jacint Verdaguer amb jocs i joguines, aquesta va ser sense dubte una de les activitats familiars més multitudinàries.

A la tarda, després de les actuacions i tallers de titelles, el GREC va presentar el nou Descobrim, dedicat a la diversitat de fauna a Cassà, coordinat per la Xon Vilahur amb diferents col·laboradors i col·laboradores.

Les celebracions van concloure amb el Suro Street Fashion, una proposta de la Unió de Botiguers que va transformar la plaça de la Coma en una passarel·la amb un passi especial dedicat al suro.

Aquest any el programa de Santa Tecla s’ha hagut d’adaptar als capricis de la meteorologia de l’inici de la tardor, però ha pogut reviure l’ambient festiu i el comerç al carrer que, tot i que s’ha fer esperar, ha tingut una molt bona resposta entre els cassanencs i cassanenques. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS