- Advertisement -
Inici Actualitat L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO...

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11 DE SETEMBRE

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials

Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu 2022 de la Policia Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, del 23 de juny a l’11 de setembre; la memòria final presenta un augment +16% del nombre total de delictes en relació al mateix període de l’any passat (de 579 a 671). Una xifra que calca però, els 670 que es van produir l’estiu de 2019, el darrer abans dels dos períodes estivals marcats per la pandèmia de la COVID-19. En aquell moment es presentava un reducció acumulada del -42% en sis anys, des de 2014. Alhora, les detencions i persones investigades per fets delictius per la Policia Local ha augmentat un +25% (de 52 a 65).

Encara es poden destacar algunes disminucions significatives: -12’50% en els robatoris amb força tant a domicilis com en establiments comercials (de 64 a 56); i -38,50 % en els robatori amb violència i/o intimidació (de 26 a 16). En canvi, es produeix un increment +15,50% en els delictes de furt (de 84 a 97 -però encara inferiors als 120 de l’any 2019-); i +123% en el robatori a interior de vehicle (de 13 a 29 -però també inferior als 48 casos d’aquell 2019-). Durant aquest període, la plantilla l’han format 55 efectius, gràcies a la incorporació de 6 agents interins, i el cos acreditat els guardons de qualitat ISO 9.000/1 i SICTEC de Qualitat Turística. Un conjunt de dades que avui s’han donat a conèixer en el marc de la Festivitat de la Policia Local del municipi.

Durant aquests mesos s’han registrat 3.883 actuacions en set àmbits d’acció (+3’5% en relació a les 3.754 d’aquell l’any 2019): Serveis Planificats (961), Seguretat (640), Trànsit, (638), Policia Administrativa (546), Assistencial (287) i Medi Natural i Marítim (215). En el mateix període estival s’han fet 29 actuacions en accidents de trànsit rellevants, on no hi hagut cap víctima mortal. Justament, en matèria de seguretat viària, les principals actuacions han estat relacionades amb la conducció sota els efectes de l’alcohol (136), infraccions administratives (47); i de penals o de drogues (12). També s’han registrat 15 situacions de circulació sense permís de conduir o bé de tenint-lo retirat per pèrdua de punts.

Aquest estiu s’ha continuat vetllant d’una manera especial pel compliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència, i s’han aixecat 246 actes relacionades (-29% en relació al 2019); de les quals 146 (-58% comparativament amb el 2019) han estat denúncies per consum d’alcohol a la via pública o les platges, gràcies al fet de destinar-hi una patrulla específica per controlar una activitat prohibida les 24 hores del dia al municipi -amb sancions de 150 a 300 euros- com també ho estan les promocions del tipus 2×1 o de barra lliure, servir alcohol a menors d’edat o que les botigues d’alimentació en venguin entre les onze de la nit i les vuit del matí.

Però més enllà de l’àmbit sancionador, des de la Policia Local s’ha continuat dirigint, per setè estiu consecutiu, el Servei de Mediació en Zones l’Oci Nocturn, amb l’objectiu de prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixen a la via pública i als locals d’oci, per millorar el civisme i la convivència al municipi. Una iniciativa sorgida en el marc del Pacte per a la Convivència Nocturna, vigent des de finals de l’any 2015 i que compta amb la implicació de l’Ajuntament, de l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i de la FECASARM. L’acció es vehiculada amb sis mediadors professionals, postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària, que han desenvolupat la seva tasca cada nit (22-05 h) de dimecres a dilluns a la matinada entre l’1 de juny i el 15 de setembre, i que enguany han realitzat més de 4.000 accionsentre observacions, comunicacions, intervencions i mediacions-facilitacions.

En motiu de la Festivitat de la Policia Local del municipi, presidit per l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Maurici Jiménez; el sotsinspector-cap de la Policia Local, David Puertas; i el director de Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona, Jordi Martinoy s’han lliurat quatre Agraïments; vuit Felicitacions individuals a altres cossos de seguretat; 14 Felicitacions individuals o col·lectives a membres de la mateixa Policia Local; una Medallade Primera Categoria per 25 anys de permanència la cos i dues Medalles de reconeixement als agents que es jubilaran properament. En l’horitzó també destaca la futura ampliació de l’actual comissaria i l’increment i actualització de la xarxa de videovigilància al municipi, un cop s’ha renovat la flota de vehicles.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS