Inici Actualitat Activitats programades per la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Feliu...

Activitats programades per la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Feliu de Guíxols

■ Més enllà de les accions habituals com el regal d’un val per a una planta als usuaris del bus urbà, enguany s’aposta també per caminar saludablement… i amb humor. Uns senyals de trànsit “atípics” animaran a creuar els carrers… com els Monty Python!

Sant Feliu de Guíxols es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l’espai públic i de promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

Se celebra del 16 al 25 de setembre. Des del consistori es proposen diverses activitats:

• Es col·locaran (i quedaran ja permanentment instal.lats) nous aparcaments per a bicicletes: zona de la Piscina la Corxera, zona propera del Centre d’Atenció Primària, immediacions de l’Ajuntament, pista de bàsquet dels jardins Juli Garreta, a la Rambla del Portalet, a la casa Palet, a la Ctra de Girona i plaça Onze de setembre, i a l’edifici de les Vetlladores-UEC

• “Silly Walks” en alguns passos de vianants (prop dels centres educatius i en algun tram del carrer Colom). No us extranyi veure, durant els dies de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, uns senyals “una mica diferents” situats vora els passos de vianants. Es vol fomentar el passeig, el caminar i la vida saludable. Caminar és sa, però … i si es fa amb humor? Als rètols trobareu tres codis QR amb formes divertides de creuar un pas de vianants com ho farien els Monty Python. Si sou agosarats i us agrada el món de les xarxes socials, hi ha un hastag per a l’ocasió (#sillywalkguixols)

• Estand informatiu al Festival d’Aquí. 24 i 25 de setembre. Temes que s’informaran: carsharing a Sant Feliu de Guíxols, informació dels ajuts en relació a rehabilitació i energia sostenible, presentació de l’Oficina d’Habitatge, estalvi d’energia i altres temes ambientals (gats ferals, biodiversitat…)

• Tancament pas de vehicles. Del 16 al 22 de setembre, les 24h. Es tancarà el pas de vehicles d’un tram de la ctra. de Girona, en sentit baixada, entre la rotonda de la Ronda de Ponent (Joan Camisó) i la Ronda Joan Bordàs. Es permetrà el sentit de pujada. L’espai que queda tallat està pensat per a vianants, patinets sense motors, i bicicletes.

• Bus escolar gratuït. Exclusivament el divendres 23 de setembre.

• Bus urbà gratuït. Dissabte 24 de setembre.

• Regal d’un val per a planta de flor o aromàtica a totes les persones usuàries del bus urbà el divendres 16 de setembre. Fins a esgotar existències. 200 unitats. Es recolliran dies més tard.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

La demanda de lloguer d’habitatge es duplica en 13 anys al Baix Empordà

La demanda de lloguer d'habitatge en 13 anys al Baix Empordà s'ha duplicat. A més, la mitjana de preu del contracte de...

El CAP de Platja d’Aro recupera l’horari d’hivern

No s’ofereix atenció mèdica entre les vuit del vespre i les vuitdel matí des de l’11 de setembre, el Centre d’Atenció Primària...

COMENTARIS