Inici Actualitat Activitats programades per la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Feliu...

Activitats programades per la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Feliu de Guíxols

■ Més enllà de les accions habituals com el regal d’un val per a una planta als usuaris del bus urbà, enguany s’aposta també per caminar saludablement… i amb humor. Uns senyals de trànsit “atípics” animaran a creuar els carrers… com els Monty Python!

Sant Feliu de Guíxols es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l’espai públic i de promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

Se celebra del 16 al 25 de setembre. Des del consistori es proposen diverses activitats:

• Es col·locaran (i quedaran ja permanentment instal.lats) nous aparcaments per a bicicletes: zona de la Piscina la Corxera, zona propera del Centre d’Atenció Primària, immediacions de l’Ajuntament, pista de bàsquet dels jardins Juli Garreta, a la Rambla del Portalet, a la casa Palet, a la Ctra de Girona i plaça Onze de setembre, i a l’edifici de les Vetlladores-UEC

• “Silly Walks” en alguns passos de vianants (prop dels centres educatius i en algun tram del carrer Colom). No us extranyi veure, durant els dies de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, uns senyals “una mica diferents” situats vora els passos de vianants. Es vol fomentar el passeig, el caminar i la vida saludable. Caminar és sa, però … i si es fa amb humor? Als rètols trobareu tres codis QR amb formes divertides de creuar un pas de vianants com ho farien els Monty Python. Si sou agosarats i us agrada el món de les xarxes socials, hi ha un hastag per a l’ocasió (#sillywalkguixols)

• Estand informatiu al Festival d’Aquí. 24 i 25 de setembre. Temes que s’informaran: carsharing a Sant Feliu de Guíxols, informació dels ajuts en relació a rehabilitació i energia sostenible, presentació de l’Oficina d’Habitatge, estalvi d’energia i altres temes ambientals (gats ferals, biodiversitat…)

• Tancament pas de vehicles. Del 16 al 22 de setembre, les 24h. Es tancarà el pas de vehicles d’un tram de la ctra. de Girona, en sentit baixada, entre la rotonda de la Ronda de Ponent (Joan Camisó) i la Ronda Joan Bordàs. Es permetrà el sentit de pujada. L’espai que queda tallat està pensat per a vianants, patinets sense motors, i bicicletes.

• Bus escolar gratuït. Exclusivament el divendres 23 de setembre.

• Bus urbà gratuït. Dissabte 24 de setembre.

• Regal d’un val per a planta de flor o aromàtica a totes les persones usuàries del bus urbà el divendres 16 de setembre. Fins a esgotar existències. 200 unitats. Es recolliran dies més tard.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS