Inici Actualitat El festival Porta Ferrada supera els 49.000 espectadors en el seu 60è...

El festival Porta Ferrada supera els 49.000 espectadors en el seu 60è aniversari

El festival Porta Ferrada ha tancat la seva “millor edició” superant els 49.000 espectadors. El 60è aniversari ha estat marcat per actuacions internacionals en exclusiva i per superar els 5.000 espectadors en el concert de clausura amb Estopa dalt l’escenari. Des de l’organització ja treballen per apropar la dansa i la música clàssica” en la pròxima edició. Esperen anunciar aquesta tardor els primers artistes confirmats per l’any que ve.

El Festival Porta Ferrada tanca la seixantena edició superant els seus objectius amb 49.357 espectadors que han omplert els diferents escenaris de Sant Feliu de Guíxols. És a dir, un 17,5% més que els 42.000 assistents de l’any passat. Una edició que els organitzadors qualifiquen de la “millor” de la seva història.

Entre el juliol i agost s’han programat una quarantena de concerts de gran i petit format i que ha comptat amb catorze actuacions internacionals en exclusiva a Catalunya com Iggy Pop, Simple Mind o Marisa Monte. Pels escenaris ganxons també han actuat artistes com Manolo García, Sopa de Cabra, Jamie Cullum o artistes de jazz com Chucho Valdés & Paquito de Rivera. El festival també ha comptat amb el concert de comiat de Joan Manuel Serrat de les terres empordaneses i l’estrena estatal de la “Pastoral for the Planet” a càrrec de la Fura dels Baus, que va servir de concert per celebrar el 60è aniversari.

Una edició que també ha estat marcada pel concert de clausura amb el grup de rumba espanyola Estopa que ha batut rècord de públic, superant les 5.000 entrades venudes al Guíxols Arena, aforament que fins ara no s’havia assolit.

Des de l’organització asseguren que treballaran per apropar “la dansa i la música clàssica al gran públic” i l’ampliació d’espectacles de carrer gratuïts de cara al futur. A més, asseguren que ja tenen “grans noms sobre la taula” i esperen durant aquesta tardor poder-los presentar.

facebook sharing button
twitter sharing button

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els municipis es mostren preocupats pels sobrecostos derivats del tancament de Solius

El tancament de l'abocador de Solius es materialitzarà en un període màxim de dos mesos, d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal...

La Colla Gegantera Ganxona recupera l’antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa...

Ja es coneix el Cartell premiat del Carnaval de Sant Feliu de Guíxols 2023, una al·legoria que convida a “destapar-se” després de les restriccions...

El divendres 20 de gener al matí s'ha conegut el cartell de carnaval 2023 de Sant Feliu de Guíxols.La popular celebració començarà...

Les classes Europa i 420 inauguraran la VIII Guíxols Cup del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols inicia aquest cap de setmana la VIII Guíxols Cup, una de les regates estrella de l’entitat. S’espera...

COMENTARIS