- Publicitat -
Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d'ús social cedits per petits...

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris de la ciutat que el tenien buit

Una de les condicions per incorporar-lo és que estigui un 20% per sota del preu de mercat

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) té a disposició dels ciutadans 47 habitatges destinats a ús social. Es tracta de pisos cedits per petits propietaris que estan buits i que el consistori ha captat els darrers anys. L’objectiu és que les famílies de Sant Feliu puguin disposar d’un pis de lloguer a un preu assequible. En aquest sentit, l’adjudicació requereix que la quota d’arrendament estigui almenys un 20% per sota del preu de mercat i que no suposi més del 30% dels ingressos de la unitat familiar. La tècnica d’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols, Núria Solé, remarca la importància de la cessió d’aquests habitatges.

De fet, els propietaris que cedeixin els seus pisos buits es podran beneficiar d’un descompte del 95% de l’Impost de Bens Immobles (IBI). A més, també se’ls dona una assegurança multirisc de la llar, cobertura per garantir la defensa jurídica en cas d’arribar a un judici per impagament o altres casuístiques que puguin sorgir, avalloguer i seguiment i visites anuals per part de l’equip de l’Oficina Local d’Habitatge.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament assenyalen que aquests avantatges que s’ofereixen als propietaris incentivaran a que destinin el seu habitatge a lloguer assequible, un fet “destacable” en una ciutat amb una important pressió turística com Sant Feliu de Guíxols, especialment a l’estiu.

Solé assenyala que aquests habitatges han de servir per “ajudar aquelles famílies que ho necessiten”. “Al final el que és realment interessant és que la gent de Sant Feliu de Guíxols pugui viure al seu municipi”, ha reblat. En total hi ha 45 llars disponibles i dues més estan acabant el procés de captació per part de l’Oficina Local d’Habitatge. La voluntat de l’Ajuntament, però, és incrementar aquesta borsa de pisos per tal d’arribar a donar cobertura a la major quantitat de gent possible. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Toni Carrión liderarà l’oposició de forma constructiva i exigent des del primer dia

En un entorn d'abstenció generalitzada, la candidatura de Junts a Sant Feliu de Guíxols ha estat l’opció que més ha crescut a...

Obertura d’un nou establiment al mercat municipal de Sant Feliu de Guíxols.

Jam ibèricos és un projecte familiar ple d'ilusió i passió, amb idees originals on combinem els anys d'experiéncies d'atenció a públic amb...

LOPD Montoliu, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

LOPD Montoliu és una empresa amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit legal a la llei de protecció de dades, implantant...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major...

COMENTARIS