Inici Entrevistes Unió de Botiguers de Llagostera

Unió de Botiguers de Llagostera

presidenta:  Sra. ROSER NOGUERA

1 Objectius

La tasca principal de la Unió de Botiguers és ajudar al comerç local associat, que són la gran majoria de botigues de Llagostera.

La unitat dels comerços associats permet oferir el millor servei per cobrir les necessitats del poble. Així com competir amb les noves formes de comerç, mantenint el teixit de petit comerç indispensable per no deprimir el centre de la població.

L’associació actual va recollir i modificar els estatuts d’una unió de botiguers dels anys cinquanta. El 1986 es va registrar l’actual UBLL. Esperem que els comerços i la unió continuïn essent una ajuda per les botigues i un benefici social per Llagostera.

2 Quantitat d’associats

Actualment som 62 comerços.

3 Com us ha afectat la pandèmia?

Els nostres clients sempre han confiat en nosaltres, això ens ha donat forces per seguir endavant.

Les restriccions i els tancaments han colpejat el teixit comercial de Llagostera com arreu. La pandèmia ha provocat pèrdues en totes les botigues.

Les xarxes comercials virtuals ens han obligat a evolucionar cap a vendes on-line. El confinament ha accelerat aquesta forma de comerç.

Aquesta situació, creiem que ha posat en evidència la importància del comerç de proximitat i els productes de kilòmetre zero.

4 Heu rebut algun tipus d’ajut?

Vàrem rebre ajuda de l’Ajuntament i de la Generalitat. Una part la vàrem destinar als comerços sense ingressos durant els mesos de confinament. L’altra part a la campanya de Nadal, distribuint vals de compra per gastar en tota la xarxa comercial del poble: comerços i restaurants.

5 Quines són les vostres necessitats?

Continuar venent perquè els nostres establiments siguin viables.

Demanem ajuda per conscienciar la gent que el comerç local és indispensable per la salut de les poblacions. Les botigues de proximitat mantenen els barris vius, afavorint el benestar social.

6 Alguna reflexió final ?

Tots hem de protegir el comerç de proximitat.

Les administracions, mitjans de comunicació, publicacions com la vostra … han de donar visibilitat als beneficis de disposar d’un bon teixit comercial a les nostres poblacions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

La demanda de lloguer d’habitatge es duplica en 13 anys al Baix Empordà

La demanda de lloguer d'habitatge en 13 anys al Baix Empordà s'ha duplicat. A més, la mitjana de preu del contracte de...

El CAP de Platja d’Aro recupera l’horari d’hivern

No s’ofereix atenció mèdica entre les vuit del vespre i les vuitdel matí des de l’11 de setembre, el Centre d’Atenció Primària...

COMENTARIS