- Advertisement -
Inici Entrevistes Gospel d’Aro

Gospel d’Aro

President: Mar Sanfeliu Carrasco

Objectius

Gospel d’Aro va néixer ara fa onze anys, amb la idea de ser una coral oberta a tothom que tingués ganes de cantar i passar-s’ho bé en un cor diferent de les corals tradicionals que en aquell moment ja hi havia a la Vall d’Aro. 

Diferent sobretot en quant al repertori (que és bàsicament de gospel però que de seguida va incorporar temes de Soul i Blues), i a la manera d’interpretar els temes dalt de l’escenari: sense partitura i ballant. L’objectiu final és oferir un espectacle dinàmic que transmeti molta energia positiva i bon rotllo.

La coral va sorgir per iniciativa del professor de cant modern que hi havia en aquell moment a l’escola de cant de Santa Cristina d’Aro i dues alumnes que tenien moltes ganes de cantar en una coral de gòspel. Amb vocació de representar el gòspel de la Vall d’Aro, el nom va sorgir gairebé d’una manera espontània 

Des que ens vam traslladar a Platja d’Aro, i sota la batuta del Davit Bayés, la coral s’ha anat consolidant i guanyant en qualitat, gràcies a la professionalitat musical del director i també de l’esforç en formació. 

Onze anys, després estem molt satisfets d’on hem arribat, d’haver actuat més de cent vegades per la Vall d’Aro, d’haver gravat dos Cd’s i tres temes en vídeo i sobretot, de seguir igual de vius i animats que abans de la pandèmia.   

Quantitat d’associats

Des dels seus inicis, la Coral ha comptat amb un grup més o menys estable d’unes 30 persones. Per aquí hi han passat més de 100 cantaires i en aquests moments en som 31.

Com us ha afectat la pandèmia

La pandèmia ens va afectar com a tots els cors i a gairebé totes les activitats: durant els mesos de confinament, vam haver d’aturar els assajos i quedar-nos a casa. Però quan ja poder començar a sortir, tampoc es varen poder reprendre els assajos i es van anul·lar tots els concerts programats i també el festival de gòspel que havíem organitzat ens els tres darrers anys a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro.

Però no vam parar mai la nostra activitat. Durant el temps que no vam poder assajar, vam treballar tres temes des de casa i quan es va acabar el confinament i es varen permetre reunions en petits grups, vàrem reprendre els assajos treballant per cordes, a cases particulars i en grups de màxim 6 persones.

L’anul·lació de concerts va suposar un cop dur perquè vam deixar d’ingressar una part dels ingressos que ens permeten finançar algunes activitats i despeses, però la subvenció de l’ajuntament ens va ajudar a resistir.

Heu rebut algun tipus d’ajut?

Com associació del poble, L’ajuntament de Castell-Platja d’Aro subvenciona part de les nostres despeses i això ens va permetre seguir pagant el director, que mai va deixar de treballar encara que ho fes des de casa.

Quines són les vostres necessitats?

La nostra necessitat principal és disposar d’un local més adequat per poder assajar, tema que se solucionarà el dia que per fi finalitzin les obres del nou Centre Cívic de Castell d’Aro. 

Alguna reflexió final?

Només insistir en el que diem sempre: que cantar a Gospel d’Aro no és “cantar cançons d’església”, com pensen alguns. És amor, és cantar des del cor, és alegria és bon rotllo i és, sobretot, una explosió d’energia positiva. Una energia que es contagia al públic i que fa que la gent canti i balli, encara que no se sàpiga la lletra i a vegades, ni tan sols l’idioma.

Tothom és convidat a venir-ho a provar. Assagem cada dijous de 20.30h a 22.30h al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. Us hi esperem.

Article anteriorSíndic de Greuges
Article següentGrup Excursionista Bell-Matí

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS