Inici Entrevistes Associació Llevataps -Cassà de la Selva-

Associació Llevataps -Cassà de la Selva-

presidents:  Susanna Solé i Lluís Chicharro

∙€OBJECTIUS 

·    L’entitat Llevataps és una entitat sense ànim de lucre i neix perquè la Susanna, jo en Lluis i la Dolors fèiem mercats. O sigui que érem paradistes i anàvem a mercats de pobles de per aquí als voltants. Un dia la Susanna em va dir: i per què no organitzem el de Cassà? Doncs ho vàrem tenir clar tots tres, això sí, no va ser tan fàcil perquè creieu-me que de paperassa i viatges a Girona se’n va fer un tip la Susanna. Al Setembre de 2018 es fa el primer mercat, vam ser al voltant d’unes 40 parades, però vàrem dir que posaríem un màxim de 50 o 55 parades, perquè nosaltres estem satisfets amb els paradistes que tenim fixes. 

∙€QUANTITAT D’ASSOCIATS 

·    Nosaltres som una associació, però no tenim cap associat, o sigui que a l’associació som tres persones que ho portem tot. Els tràmits, reserva de les places per el mercat i distribució d’aquestes, repartir publicitat pels pobles pròxims (i retirar-la l’endemà), estar pendents de què els paradistes deixin el seu espai net de papers, brossa i plàstics.  

∙€COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA? 

·    En el moment que ens anava mes bí i teníem les parades previstes, esclata la pandèmia i nosaltres no volíem tornar a fer mercats fins que la pandèmia no estigués més controlada així com ara. 

·    I com que no podíem fer mercats, les nostres inquietuds van ser tals que vàrem crear, Fem Cadena Cassà per ajudar a les famílies necessitades del poble, i amb l’ajut dels voluntaris s’ha fet molta feina.

∙€HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT? 

·     Bé, hem de dir que en principi, tot habien que ser ajudes i subvencions, però aquí van començar a sortir certes decisions per part d’algú/na funcionari/a que ho va parar. Al principi tot anava amb normalitat, però l final, d’ajuda, ni un euro. A més, el primer i el segon any l’assegurança de responsabilitat civil pel mercat la van pagar els membres de l’associació Llevataps, i amb això ja ho hem dit tot, a part de la publicitat que l’aportava l’ajuntament, res més.  

∙€QUINES SÓN LES VOSTRES NECESSITATS? 

·    Nosaltres volem que l’Ajuntament s’impliqui més amb el tema del mercat  i no hi posin tantes “pegues”, ja que creiem que el mercat és un atractiu més pel poble, però que ens deixin organitzar-ho a la nostra manera que per això sabem com va, ja que en portem uns quants mercat fets tant la Susanna com jo mateixa. Al final, tots els paradistes som com una família. 

∙€ALGUNA REFLEXIÓ FINAL? 

·    Ara amb l’esclat de la invasió a Ucraïna ens hem posat a la feina i estem col·laborant amb la recollida, distribució i enviament d’aliments, ja que en els pròxims dies ens desplaçarem a Polònia a portar tota aquesta ajuda humanitària i aprofitarem el viatge de tornada per portar refugiats al nostre país. Hem de dir alt i fort que aquest viatge serà finançat per empreses i particulars de Cassà de la Selva i no per cap institució oficial.

·    Només demanen que se’ns tingui amb la mateixa consideració que les altres entitats de poble, doncs totes fem el millor perquè el poble tingui altres atractius més per ser visitats pels habitants dels pobles veïns i no tan veïns. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Edicte d’aprovació definitiva d’un projecte d’obres

Expedient núm. 66102018000002 / aps Per acord de Ple, adoptat en la sessió del dia 26 de gener de...

Domini nord-americà en l’edició més internacional dela VolCAT Platja d’Aro

Una jornada on es decidia tot. Cames cansades del primer esforç de l´any. Haver-se recuperat era clau per rendir al màxim a...

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

COMENTARIS