Inici Entrevistes Societat de Caçadors Sant Hubert -Llagostera-

Societat de Caçadors Sant Hubert -Llagostera-

Secretari:  Sr. ALFONS PELEGRINA

  • OBJECTIUS
  • Els nostres primers Estatuts daten del 20 de Març de 1961 quan el llavors Presidente de la Federación de Caza de Cataluña, el Baró de Ribelles, va donar el vist i plau, quan només hi havia futbol i cacera al poble, i tot i que ara a la mainada se l’ensenya des d’escola que als animals se’ls ha de respectar, eren uns altres temps .Som una societat que cuida la natura, en tasques de neteja de boscos com en regular les plagues d’animals i fer soltes i alliberaments d ‘espècies. De més de 1000 exemplars alliberats i repoblats ,un 40 per cent son caçats per rapinyaires i depredadors
  •  Per tant, el nostre gran objectiu és gaudir de la natura, que la gent pugui anar a bosc amb tranquil·litat, a esmorzar, a fer bici, passejar el gos, o passejos per la zona simplement i trobar-ho net. Desprès dels propietaris, som els mes interessats en que el bosc estigui en condicions. És una activitat o esport que no és únicament anar a disparar trets ,sinó que té certes obligacions al darrera com es el manteniment de camins i corriols on llavors hi circula tothom.
  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

L’any 2001 quan vaig entrar a la junta, érem 335. 20 anys més tard som 194, pràcticament la meitat. Això vol dir que si es segueix aquesta pauta, en un futur no gaire llunyà potser serem una “espècie en extinció”.

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Al principi, degut a que hi ha un grupet de caçadors forasters que acostumen a venir, òbviament varen deixar de fer-ho. També ens va afectar en la davallada de socis degut a no poder practicar per les restriccions. L’assemblea de socis la vàrem haver de fer per whatsapp, degut a les mesures de seguretat. També hem estat  dos anys sense fer la Tirada al Plat de la Festa Major.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT PEL COVID?
  • De l’administració, res , al contrari, alguns  entrebancs. Fins ara, quan es feia alguna batuda pel senglar en època estival, ho comunicaves. Ara cada vegada que facis una batuda s’haurà de comunicar en tota la temporada. El problema es que s’ha de fer dies abans, i les bèsties es mouen. Si dius que vas a tal lloc i els senglars s’han mogut, no serveix de res. Si hi ha una plaga en alguna urbanització no podem fer res, perquè l’Ajuntament també està obligat a demanar permís a Agricultura i esperar a rebre aquest permís. La cacera del senglar va del primer diumenge de setembre al darrer diumenge de març .La caça menor comprèn tres dies d ‘Agost -Setembre de mitja veda ,i del segon diumenge d’Octubre al primer diumenge de Febrer. Aquest és el període del nostre esport. A partir d’aquí, tota la resta de la nostre activitat està basada en regular plagues, senglars principalment i fer manteniment de camins i corriols .Ho fem per quedar bé amb el pagès, i pel nostre interès, però ningú ens paga aquesta activitat. En canvi nosaltres, com a societat, en el tema Covid vàrem fer una aportació petita de 500 € a l’Hospital Santa Caterina, tot el que vàrem poder.
  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Principalment respecte cap als caçadors i més flexibilitat de part de l’Administració. El nostre esport no acaba de ser ben vist últimament, i en canvi som necessaris per evitar la plaga de senglars que tant s’ha disparat en els últims temps. En aquesta temporada ,entre les dues colles del Poble s’han caçat 827 senglars .Pots estar a favor o en contra, però la gent hauria d’entendre que també som necessaris. Ja no és tant hobby com ho havia estat temps enrere, sinó que som una necessitat pròpiament dita. Una altre necessitat seria mantenir o fer pujar el nombre de socis, encara que per associar-se s’ha d’estar empadronat al poble, o bé estar avalat per algun soci ja existent.

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Ara mateix la principal preocupació es la plaga del senglars. Algun veí va patir baixes d’animals en galliners , pels mateixos senglars.

 De caçadors cada cop hi ha menys perquè a les escoles es fa campanyes animalistes. Ens sembla perfecte, però si un dia desapareixem i el senglar segueix en aquesta línia ascendent, l’Administració es veurà obligada a contractar algú per controlar-ho. Aquesta despesa aniria a càrrec dels diners públics, mentre ara és a càrrec del caçador. També s’ha de dir que a partir de la temporada passada la Generalitat fa algunes subvencions de 25 per senglar que es comercialitza.

Article anteriorColla Gegantera Ganxona
Article següentClub Petanca Vilartagues

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Edicte d’aprovació definitiva d’un projecte d’obres

Expedient núm. 66102018000002 / aps Per acord de Ple, adoptat en la sessió del dia 26 de gener de...

Domini nord-americà en l’edició més internacional dela VolCAT Platja d’Aro

Una jornada on es decidia tot. Cames cansades del primer esforç de l´any. Haver-se recuperat era clau per rendir al màxim a...

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

COMENTARIS