- Advertisement -

Minyons

Presidenta: Marta Basart 

  • OBJECTIUS (i petita historia de l’entitat)

Minyons de Santa Cristina és una colla castellera nascuda al Baix Empordà l’any 2013. En un principi, formada per tan sols una trentena de membres i assolint, més endavant, un centenar de components. El nostre bateig oficial amb la presència de les colles padrines va ser l’abril del 2015, on vàrem estrenar la nostra camisa de color verd poma.

Som una colla castellera on i té cabuda tothom: petits i grans. Tots formem part d’un equip on tothom i té un paper; “fem pinya” i així aixequem castells. Actualment portem el nom de Santa Cristina d’Aro arreu on actuem, doncs aquí és on tenim el nostre local d’assaig cedit per l’Ajuntament. Els nostres castells, per ara, són de la gama de 6. Com a fita màxima, hem coronat la torre de 6 i el pilar de 5.

El nostre objectiu és difondre i consolidar l’activitat castellera amb el repte afegit de que ens trobem en una comarca on no era massa habitual veure castells. Per sort, cada vegada som més colles i els castells es van estenent de mica en mica per tot el territori gironí.

  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

Actualment, després de la pausa obligada per la pandèmia la colla compta amb uns 80 castellers i castelleres. 

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

L’aturada dels assajos de gairebé dos anys ha estat un cop dur. Actualment encara hi ha persones que tenen certa recança a reincorporar-se als assaigs. Per la qual cosa, caldrà esperar un temps per poder tornar a la situació de març de 2020.

Per altra banda, en aquests dos anys d’aturada, gran part de la canalla que formava el pom de dalt dels castells, ha crescut i, en conseqüència, fa que en aquests moments en tenim poca canalla disponible. Hem de formar nova canalla i ens toca anar a la recerca de nous petits castellers i castelleres.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Concretament per la pandèmia no. I, de fet, la colla ha hagut de renunciar a part de la subvenció corresponent, donada la seva inactivitat. 

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

De moment, tornar a la situació de març del 2020, per la qual cosa necessitem d’una banda la incorporació d’aquells castellers i castelleres que encara no ho han fet i per l’altra banda obrir les portes a que gent de totes les edats s’acostin a conèixer i participar en el fet casteller. 

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

La pandèmia del Covid-19, de la qual sembla que som a les acaballes, ha estat un cop dur a totes les activitats relacionades amb la Cultura Popular de Catalunya. A partir d’ara, ens caldrà tornar a treballar per consolidar i augmentar el nombre de castellers i castelleres per assolir els objectius. 

Som sabedors que és un repte difícil, però ho assumim amb moltes ganes de “picar pedra” fent tallers castellers, actuacions, xerrades, etc… I per assolir-ho els Minyons ja hi hem posat el fil a l’agulla. I, com sempre, sabem que si fem una bona pinya de ben segur ens en sortirem.

Salut i Castells!!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS