Minyons

Presidenta: Marta Basart 

  • OBJECTIUS (i petita historia de l’entitat)

Minyons de Santa Cristina és una colla castellera nascuda al Baix Empordà l’any 2013. En un principi, formada per tan sols una trentena de membres i assolint, més endavant, un centenar de components. El nostre bateig oficial amb la presència de les colles padrines va ser l’abril del 2015, on vàrem estrenar la nostra camisa de color verd poma.

Som una colla castellera on i té cabuda tothom: petits i grans. Tots formem part d’un equip on tothom i té un paper; “fem pinya” i així aixequem castells. Actualment portem el nom de Santa Cristina d’Aro arreu on actuem, doncs aquí és on tenim el nostre local d’assaig cedit per l’Ajuntament. Els nostres castells, per ara, són de la gama de 6. Com a fita màxima, hem coronat la torre de 6 i el pilar de 5.

El nostre objectiu és difondre i consolidar l’activitat castellera amb el repte afegit de que ens trobem en una comarca on no era massa habitual veure castells. Per sort, cada vegada som més colles i els castells es van estenent de mica en mica per tot el territori gironí.

  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

Actualment, després de la pausa obligada per la pandèmia la colla compta amb uns 80 castellers i castelleres. 

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

L’aturada dels assajos de gairebé dos anys ha estat un cop dur. Actualment encara hi ha persones que tenen certa recança a reincorporar-se als assaigs. Per la qual cosa, caldrà esperar un temps per poder tornar a la situació de març de 2020.

Per altra banda, en aquests dos anys d’aturada, gran part de la canalla que formava el pom de dalt dels castells, ha crescut i, en conseqüència, fa que en aquests moments en tenim poca canalla disponible. Hem de formar nova canalla i ens toca anar a la recerca de nous petits castellers i castelleres.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Concretament per la pandèmia no. I, de fet, la colla ha hagut de renunciar a part de la subvenció corresponent, donada la seva inactivitat. 

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

De moment, tornar a la situació de març del 2020, per la qual cosa necessitem d’una banda la incorporació d’aquells castellers i castelleres que encara no ho han fet i per l’altra banda obrir les portes a que gent de totes les edats s’acostin a conèixer i participar en el fet casteller. 

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

La pandèmia del Covid-19, de la qual sembla que som a les acaballes, ha estat un cop dur a totes les activitats relacionades amb la Cultura Popular de Catalunya. A partir d’ara, ens caldrà tornar a treballar per consolidar i augmentar el nombre de castellers i castelleres per assolir els objectius. 

Som sabedors que és un repte difícil, però ho assumim amb moltes ganes de “picar pedra” fent tallers castellers, actuacions, xerrades, etc… I per assolir-ho els Minyons ja hi hem posat el fil a l’agulla. I, com sempre, sabem que si fem una bona pinya de ben segur ens en sortirem.

Salut i Castells!!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

La demanda de lloguer d’habitatge es duplica en 13 anys al Baix Empordà

La demanda de lloguer d'habitatge en 13 anys al Baix Empordà s'ha duplicat. A més, la mitjana de preu del contracte de...

El CAP de Platja d’Aro recupera l’horari d’hivern

No s’ofereix atenció mèdica entre les vuit del vespre i les vuitdel matí des de l’11 de setembre, el Centre d’Atenció Primària...

COMENTARIS