Inici Actualitat La lluita dels caçadors.

La lluita dels caçadors.

Per un costat l'administració i els animalistes, i per l'altre el causant d'aquest desgavell, el senglar.

*Els caçadors gironins decideixen no començar la temporada de caça major fins que el Departament d’Acció Climàtica els respecti i atengui les seves peticions* 

En una reunió acorden limitar l’activitat cinegètica només per protegir els conreus_
Els representants d’un centenar de colles i societats caçadores de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Caça a Girona han acordat no començar la temporada de caça prevista per aquest 4 de setembre. La decisió s’ha pres després d’una votació per la pràctica unanimitat de tots els assistents a la trobada que es va celebrar el passat divendres 5 d’agost a Girona i que s’ha traslladat ja a la resta de societats i colles del senglar de la província. 
El principal motiu de la decisió es deu a la manera com el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està tractant el col·lectiu. Els caçadors lamenten el menyspreu que es rep per part de l’administració catalana a qui acusen també de ser la primera que no compleix les normatives relacionades amb la matèria. Per exemple, encara que no s’ha desplegat tota la normativa com el Reglament que estipuli els accessos al medi natural i que està pendent des de mitjans dels anys noranta, ni s’ha definit el que és una gossera esportiva provocant sancions per no disposar de nucli zoològic o no s’ha publicat el decret de control de predadors. 
A tot aquest seguit de greuges, s’hi afegeix últimament que l’Ordre de Vedes estableix en el seu punt 8.3. que cal comunicar les batudes amb antelació. Des de la seva publicació, tant la Territorial de Girona com la Federació Catalana de Caça han traslladat al Departament la impossibilitat de complir amb aquest punt. Establir un punt exacte d’on seran animals vius i en constant moviment és impossible i no es pot exigir per a la pràctica de l’activitat cinegètica que a més es realitza en reserves de caça de titularitat privada. Consultades a les companyies asseguradores, l’absència de compliment d’aquest punt o la incorrecta comunicació poden comportar que en cas d’accident no s’ens doni cobertura cosa que tindria terribles conseqüències econòmiques pel possible causant i subsidiàriament el cap de colla i la Junta de la Societat de Caçadors. 
Davant d’aquesta inseguretat jurídica, la Federació Catalana ja ha impugnat davant la justícia aquest punt de l’Ordre de Vedes i s’ens ha denegat la mesura cautelar per la no aplicació d’aquest punt pel que s’espera una resolució més enllà de l’inici de la temporada. Malgrat l’exposició dels motius que no permeten complir amb el 8.3., el Departament no ha volgut atendre les peticions del col·lectiu dels caçadors. Tot plegat ha portat a prendre aquesta decisió inaudita després d’un debat on les societats van coincidir en diferents mostres que porten a concloure en una falta de respecte de l’Administració envers el col·lectiu. Per tot plegat, s’ha pres la decisió de no començar la temporada de caça major que està estipulada entre el 4 de setembre i el 26 de març. 
Els caçadors esperen que el Departament canviï d’actitud i ho demostri retirant aquest conflictiu punt de l’Ordre de Vedes abans de l’inici de la temporada. L’aturada de la caça no serà total, ja que els caçadors han decidit continuar fent aquelles caceres que prevenen danys als conreus dels pagesos i agricultors de les comarques gironines. Una decisió que s’ha pres per responsabilitat i solidaritat amb un col·lectiu que també té greuges amb la gestió del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

L’OPERATIU D’ESTIU 2022 DE LA POLICIA LOCAL DE CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ REALITZA 4.000 ACTUACIONS ENTRE EL 23 DE JUNY I L’11...

Es redueix el nombre de robatoris tant a domicilis com en establiments comercials Un cop finalitzat l’operatiu especial d’estiu...

Èxit de convocatòria al segon Festival “D’Aquí” de Sant Feliu de Guíxols

El Festival aposta pel talent de casa, i tots els participants (música, gastronomia, comerç) han de ser de Sant FeliuTots els dies,...

La demanda de lloguer d’habitatge es duplica en 13 anys al Baix Empordà

La demanda de lloguer d'habitatge en 13 anys al Baix Empordà s'ha duplicat. A més, la mitjana de preu del contracte de...

El CAP de Platja d’Aro recupera l’horari d’hivern

No s’ofereix atenció mèdica entre les vuit del vespre i les vuitdel matí des de l’11 de setembre, el Centre d’Atenció Primària...

COMENTARIS