- Advertisement -
Inici Entrevistes Colla Gegantera Ganxona

Colla Gegantera Ganxona

Presidenta en funcions:  Sra. CHEFY GONZÁLEZ

  • OBJECTIUS
    El nostre objectiu és dinamitzar els gegants i capgrossos de la ciutat. Generalment, les nostres activitats són sortides i trobades amb entitats similars d’altres poblacions catalanes, amb les quals representem una mica la vida guixolenca per tot arreu on anem, i sempre anem amb grups musicals amb els que recuperem tradicions musicals catalanes.
  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

De fet socis no en tenim, només col·laboradors. Encara que estem constituïts com a associació, tots som voluntaris, ningú paga quota ja que estem subvencionats al totalment per l’Ajuntament. La porta està oberta a tothom que s’hi vulgui afegir. Ara mateix som uns 30 membres actius.

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Dons ens ha afectat al 100%, degut a que les nostres activitats són sempre a l’aire lliure interactuant amb la gent i òbviament no hem pogut fer res en tot aquest temps, nosaltres i els de qualsevol altra població. Malauradament això ha fet restar el nombre de membres a totes les colles. A l’octubre vàrem ser Vila Gegantera. Ens tocava ser-ho el 2020 i es va haver de posposar per la pandèmia fins al 2021. Va ser una celebració molt atípica, es va haver de fer al Arena Guíxols i no pels carrers com s’han fet sempre i vàrem intentar recuperar una mica l’ànima del que sol ser aquesta celebració. Diguem que va ser un acte més simbòlic que una Vila Gegantera pròpiament dita a com estem acostumats.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT PEL COVID-19?

No. El motiu és que no vàrem fer cap activitat com abans s’ha dit. Però repeteixo que normalment l’Ajuntament ens subvenciona la totalitat de les nostres despeses. La música, gralles i percussió, acostem a portar-la i interpretar-la nosaltres mateixos.

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Bàsicament, gent que es vulgui afegir a la colla. El local ens el cedeix també l’Ajuntament on guardem totes les figures, excepte els gegants més antics que estan exposats a l’Oficina de Turisme, i quan sortim ho fem amb còpies, ja que algun dels originals ronda els 70 anys.

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Com he dit abans, seria ideal que s’anessin apuntant noves persones. Si no hi ha relleus, un relleu generacional principalment,  són activitats que acabaran desapareixent. A les colles hi ha pares, fills, nets…, som colles de caire familiar, però la gent ens anem fent grans i es necessita gent forta com a portadors i músics per la gresca. Sense música ens quedem a zero. És trist, perquè hi han molt poques poblacions que no en tinguin la seva colla gegantera, però si aquesta tendència continua, moltes hauran de plegar per falta d’efectius. Ara que sembla que la Covid va de baixa, intentarem fer a St. Feliu la trobada anual que sempre fem el tercer cap de setmana de juny i a veure si això es l’inici de la recuperació de les activitats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS