- Advertisement -
Inici Clubs i Associacions Associació Culturejant

Associació Culturejant

ASSOCIACIÓ CULTUREJANT (Platja d’Aro)

Membres fundadores: Gemma Guisado / Consol Ignacio / Mercè Diago

  • OBJECTIUS 

L’Associació Culturejant va néixer a finals de l’any 2019 com a entitat sense afany de lucre amb l’objectiu de complementar l’oferta cultural de la Vall d’Aro, sobretot per als residents a la zona, i desestacionalitzar l’oferta cultural, que es concentrava principalment a l’estiu. La nostra finalitat és promoure l’accés a la cultura per al màxim de gent possible i en els moments de menor oferta cultural a la zona, com és l’hivern, la tardor i la primavera. En aquests dos anys d’existència, hem programat recitals de lírica, concerts de música clàssica i contemporània, hem fet presentacions literàries, obres de teatre de petit format, etc.  A llarg termini, el nostre objectiu és que la Vall d’Aro es consolidi com a destinació turística que presenta una oferta cultural de qualitat al llarg de l’any. 

  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

El nombre d’associats actual és de 125 persones.

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

A banda dels moments de tancament total (que es va produir un mes després del nostre primer acte, el febrer del 2020), només hem deixat de programar quan hi ha hagut confinament municipal i fins i tot a l’estiu del 2020 la programació cultural a Castell-Platja d’Aro i S’Agarò es va reprendre amb un acte proposat per la nostra associació, el Liceu a la Fresca. 

Tenint en compte que han estat moments molt difícils per als artistes, ens han anat arribant propostes que encara aprofitem i, com que l’oferta cultural arreu era més reduïda que mai, molta gent es va animar a assistir als nostres actes, que hem fet a la Sala Polivalent de Castell d’Aro, ubicació que ens ha permès controlar molt bé l’aforament i complir amb totes les mesures de seguretat. 

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Com a entitat registrada oficialment al municipi i pel fet de ser una associació sense afany de lucre, rebem una subvenció de l’Ajuntament que cobreix un percentatge de les nostres despeses. La resta de finançament prové dels ingressos a través de la taquilla inversa, sistema que fem servir en tots els nostres actes (mai cobrem entrada) i de les quotes dels socis, que aquest any és de 25 euros l’any. A més, també hem signat convenis de col·laboració amb l’ADEM (Associació d’Empresaris) i amb el Nàutic Port d’Aro. 

  • QUINES SÓN LES VOSTRES NECESSITATS?

La mancança més gran que hi ha al municipi és disposar d’un auditori/teatre per poder dur a terme els nostres actes en un entorn més adient que la sala polivalent de Castell d’Aro. Si hi hagués un piano encara millor, perquè l’hem de llogar cada vegada i la despesa és considerable. Uns rètols lluminosos per anunciar els actes que es fan al municipi també ens aniria bé. 

D’altra banda, confiem poder reprendre ben aviat la col·laboració amb hotels del municipi (truncada a conseqüència de la pandèmia) per portar la cultura a altres ubicacions.  

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Hem de dir que el fet d’haver pogut tirar endavant aquesta iniciativa i de comptar sempre amb un públic molt fidel (la mitjana d’assistents als nostres actes és de 100-120 persones), a més de comptar amb la col·laboració desinteressada de voluntaris, és una gran satisfacció per a nosaltres. Considerem que, per ara, hem sabut donar resposta a una necessitat que existia a la nostra zona i, alhora, hem après i encara aprenem perquè ens hem embarcat en altres iniciatives, com ara el programa de ràdio quinzenal que fem a Ràdio Platja d’Aro (un dijous cada quinze dies a les 2 del migdia) o els articles de temàtica cultural que vam publicar durant el confinament al diari digital de Ràdio Platja d’Aro, a més de gestionar els nostres comptes a les xarxes socials de Facebook i Instagram. 

En aquest enllaç podreu accedir a tots els continguts (programes de ràdio, articles, notícies, etc.):

Heu cercat culturejant – Diari digital de Ràdio Platja d’Aro (rpa.cat)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Castell-Platja d’Aro detenen dos homes per cinc robatoris a interior de vehicles amb inhibidors

Utilitzaven un inhibidor de freqüències per a evitar que els propietaris tanquessin correctament els turismes

Sant Feliu de Guíxols celebra la vuitena edició de la Fira del Conte “Explica’m”

 Aquest 2023 ve carregat de propostes, una vintena, adreçades a tota la família, especialment als més menuts. Serà dels dies 9 a...

Dia Mundial sense Tabac

A Catalunya, 24.335 persones han iniciat tractament farmacològic per deixar de fumar entre el febrer i l'abril d'enguany

Agenda juny 2023 Santa Cristina d’Aro

JUNY Dijous 1 PRIMAVERA A L’ESPAI - Audició final de curs Escola Municipal de Música -...

COMENTARIS