Inici Entrevistes Ardenya, patrimoni i natura

Ardenya, patrimoni i natura

Secretari:  Xavier de Blas Lorenzo

  • OBJECTIUS 

L’associació va ser creada fa gairebé 20 anys, per un grup de persones molt implicades  i motivades per treballar en la conservació, l’estudi, el coneixement, la divulgació i gaudi dels béns que integren el patrimoni cultural i el patrimoni natural i paisatgístic dels territoris de la Vall d’Aro i del Massís de l’Ardenya.

L’any 2004 es va signar un conveni amb el Bisbat de Girona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, per rehabilitar l’Ermita de Sant Amanç, que ha servit per portar a terme moltes de les activitats de l’entitat, entre elles un aplec anual.

Des de la nova junta hem volgut ampliar el nombre d’activitats, i la col·laboració amb altres entitats i Ajuntaments de l’Ardenya i la Vall d’Aro. La més destacada serien els micro-cicles de Masacanada.

  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

En l’actualitat som una cinquantena d’associats.

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Moltes de les activitats participatives el mateix aplec anual, es varen haver de suspendre. Per sort, ja hem deixat enrere aquesta època. Com a exemple, en l’última xerrada sobre l’observació de la Lluna, vàrem fer un ple absolut a Sant Amanç. I al mes de gener, una trobada amb els amics de Wikiloc, amb més de 40 participants.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

No rebem cap ajut o subvenció extern, llevat que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols assumeix part de les despeses de fluids de l’Ermita. Amb el treball i col·laboració de la Junta, els socis, i les seves quotes, per ara, anem endavant.

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Voldríem una major implicació dels Ajuntaments per poder portar a terme activitats més ambicioses.

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Convidar a totes aquelles persones interessades en el patrimoni cultural, natural i paisatgístic de l’Ardenya i la Vall d’Aro, a que es facin socis o participin en les nostres activitats.

Més info a: info.ardenya@gmail.com 

Article anteriorMinyons
Article següentColla Gegantera Ganxona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Edicte d’aprovació definitiva d’un projecte d’obres

Expedient núm. 66102018000002 / aps Per acord de Ple, adoptat en la sessió del dia 26 de gener de...

Domini nord-americà en l’edició més internacional dela VolCAT Platja d’Aro

Una jornada on es decidia tot. Cames cansades del primer esforç de l´any. Haver-se recuperat era clau per rendir al màxim a...

Junts denúncia Motas al CAC per apropiació dels mitjans públics

La Llei reguladora de les bases del règim local i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya estableixen el principi de pluralisme, els drets de...

L’abocador de Solius actuarà com a planta de transferència

La Generalitat i els ajuntaments usuaris del dipòsit controlat de Solius han acordat que l'abocador passi a ser una planta de transferència,...

COMENTARIS