- Publicitat -
Inici Actualitat MOSTRA D’ESCULTURA DE GRAN FORMAT A CEL OBERT DE TORRENT PAGÈS

MOSTRA D’ESCULTURA DE GRAN FORMAT A CEL OBERT DE TORRENT PAGÈS

Divuitenamostra consecutiva en un espai consolidat com a escenari expositiu a l’aire lliure

L’artista Torrent Pagès exposa el conjunt de 12 peces escultòriquesde gran format,Sense fi, a l’aire lliure, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 30 de juliol d’enguany al 12 de febrer de 2023. Inauguració el proper dissabte 30 de juliol (20 h · mirador del riu Ridaura) amb un recorregut guiat a càrrec de l’artista. La mostra es podrà visitar cada dia, coincidint amb l’horari general d’obertura del parc al públic (juliol-setembre 7-21 h i octubre-febrer 8-18 h). Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, l’exposició forma part del cicle anual d’arts plàstiques al municipi.

La nova mostra al Parc dels Estanys dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, i que enguany ha estrenat ampliació, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros, Angel Camino, Martí Rom, Santiago Gimeno i Josep Coll. De cadascun en resta com a testimoni permanent, una peça instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d’Art, esdevenint alhora complement de les mostres temporals que acull anualment.

L’Ajuntament proposa un calendari expositiu per a 2022 amb nou propostes en tres espais. El Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull dues mostres: l’actual de Torrent Pagès, que pren el relleu a l’anteriorde Josep Coll. Al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro hi ha exposat aquesta primaveraLourdes Fisa i Olga Andrino; actualment acull Mirades d’una Col·lecció, una selecció d’obres del Fons Municipal d’Art (fins al 7 d’agost); i posteriorment hi farà estada Joan Mateu (13 d’agost-25 de setembre) i la col·lectiva d’Artistes Locals (1 d’octubre-27 de novembre). Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Arodesprés de ser escenari de la mostra fotogràfica Pablito. Una visió propera, de la Diputació de Girona; actualment també acull un segon bloc de la mostra del Fons Municipal d’Art (fins a l’11 de setembre); i a la tardor ho farà de les obres guanyadores i finalistes del 9è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.

De la mostra i de l’artista escriu el crític d’art, Alexande Roa Casellas en la presentació de la mateixa: “Sense fi és el títol sota el qual l’artista Carles Torrent Pagès presenta un conjunt de dotze peces escultòriques per ser descobertes en l’entorn del Parc dels Estanys. Obres escollides amb molta cura que fan un repàs per les inquietuds formals i expressives de l’artista, especialment les més recents. D’inicis lligats a la pintura però de seguida a la recerca del volum i el dinamisme, juga amb les transparències i els reflexes per trencar amb les convencions de la mirada. El seu treball es caracteritza per una recerca de la fascinació cap als elements més bàsics que conjuguen les arts: els elements de la natura manipulats per suggerir noves realitats. Ha incidit especialment en el treball sobre l’aigua com a matèria escultòrica, fent dels remolins i el seu fluir un recurs artístic lligat íntimament a la seva pròpia naturalesa. Si una cosa ens recorda Torrent Pagès amb el seu treball és que el gran poder de l’art rau, no tant en una imitació del món, sinó en una plasmació dels seus misteris fascinants per part de la mirada humana, sempre condemnada a una percepció limitada”.

Encara hi afegeix: “Amb aquest conjunt, sota un títol que ens recorda el caràcter cíclic i infinit tant del joc artístic com dels elements als quals va fent referència, l’artista ens aproxima a experiències  necessàriament artístiques, totes amb un tractament únic i exclusiu que les individualitza. Més enllà de la pròpia experiència, proposen també un joc de simbolismes molt suggeridor que lliga amb el món de l’espiritualitat, de la introspecció o de l’entorn natural. Els materials, també carregats de sentit i alhora de funcionalitat per a cada peça, són tan diversos com el ferro, el suro, el metacrilat, l’acer inoxidable o la fusta, incloent també l’aigua i els mecanismes tecnològics que permeten activar el moviment d’algunes peces. Torrent Pagès conjuga, en definitiva, un treball intuïtiu i ple de significats reflexionats, compromès amb la forma i el sentit però també, i molt especialment, amb aquesta emoció específica del llenguatge artístic que consisteix en el descobriment d’alguna cosa que sempre hem tingut davant dels ulls”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

FOTO LLORCA TANCA PORTES DESPRÉS DE 40 ANYS

Martí Bota es jubila i no hi ha continuador per conservar l’activitat del servei Sempre sap greu quan algun...

El proper dissabte dia 23 de setembre a les 19 h presentem a la Casa Irla el llibre “Anatomia del Deep State espanyol” de Damià del Clot.

DISSABTE 23 DE SETEMBRE A LES 19 h  Anatomia del Deep State espanyol  Damià del Clot

Delirium vistarà Cassà de la Selva amb Joris Voorn, Enai, Edu Imbernon i activitats al municipi

El quart esdeveniment Delirium de la temporada se celebrarà a la Pineda Fosca de Cassà de la Selva. Presenta...

Pere Ayach ja és nou president de la Cambra de Sant Feliu

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha renovat el seu Ple en el decurs d’una sessió constitutiva celebrada aquest...

COMENTARIS