Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols obre tres noves aules d'Infantil 2 i permet...

Sant Feliu de Guíxols obre tres noves aules d’Infantil 2 i permet que totes les famílies sol·licitants tinguin plaça

Des del consistori assenyalen que hi ha una altre espai a punt per si la matrícula viva fos molt alta

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha obert tres aules més d’Infantil 2 de cara al curs que ve per tal que totes aquelles famílies que han sol·licitat tenir plaça, en disposin. En total hi ha disponibles 8 aules a les dues llars d’infants acreditades per la Generalitat, tres a la Mas Balmanya i cinc més a l’Oreneta. En total s’han demanat prop de 140 preinscripcions d’alumnes d’Infantil 2 a Sant Feliu, però el consistori ofereix 160 places, això fa que, en cas que la matrícula viva que es fa durant el curs fos alta, es pugui obrir aquesta vuitena aula per donar-hi resposta. Des de l’Ajuntament destaquen que Sant Feliu és “un dels pocs municipis catalans que pot universalitzar de veritat” l’educació de 2 anys.

El regidor del ram, Salvador Calabuig, remarca que estan “molt satisfets” i remarca que “no ha estat fàcil” haver aconseguit que “totes les famílies amb criatures nascudes l’any 2020 tinguin plaça si ho han sol·licitat”. En aquest sentit, Calabuig explica que es van posar a treballar “tan bon punt hi va haver els primers contactes amb la Generalitat”.

“De seguida vam començar a treballar abans que ens diguessin com acabaria. Vam començar a comprar material, joguets o llits pels petits. Ha suposat un esforç important des d’un punt de vista municipal”, ha remarcat Calabuig.

El regidor assenyala que a Sant Feliu de Guíxols hi ha 165 nens i nenes nascuts l’any 2020 i que, per tant, ara tenen dos anys. “Nosaltres posem a disposició 160 places per a 165 possibles sol·licitants. Són xifres bastant excepcionals a Catalunya”, concreta.

Increment de personal

L’increment de les aules d’Infantil 2 ha comportat, alhora, un increment de personal .En concret, l’Ajuntament ha contractat quatre professionals més i a partir del 27 de juliol s’obre el procés de selecció per la contractació d’Educadors que entraran a formar part de la plantilla.

Calabuig explica que l’increment de places es deu al “compromís” que té el govern municipal de Sant Feliu de Guíxols amb l’educació i la voluntat d’arribar “a tots els ciutadans”. “Ens prenem molt seriosament l’educació a tots els nivells i aquesta n’és una prova”, ha conclòs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

SIS MUNICIPIS DE LA COSTA BRAVA CENTRE DEMANEN LA FI DEL TALLS DEL SERVEI ELÈCTRIC

Clam conjunt dels sis alcaldes després d’un estiu amb nombroses incidències Els municipis de Sant Feliu de Guíxols; Castell...

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris de la ciutat que el tenien buit

Una de les condicions per incorporar-lo és que estigui un 20% per sota del preu de mercat L'Ajuntament de...

EDICTE D’APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PROJECTE DE REFORMA DE DOS LOCALS DE LA PLAÇA SALVADOR ESPRIU PER A UBICAR-HI OFICINES DE SERVEIS SOCIALS

Expedient: X2022021540 / 67102022000004 EDICTE D'APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PROJECTE DE REFORMA DE DOS LOCALS DE LA PLAÇA SALVADOR ESPRIU...

COMENTARIS