Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols obre una oficina de rehabilitació d’habitatges

Sant Feliu de Guíxols obre una oficina de rehabilitació d’habitatges


Sant Feliu de Guíxols obre una oficina de rehabilitació d’habitatges que dona assessorament per demanar ajudes europees. L’objectiu és la millora i posada a punt dels edificis més vells i reduir un 30% el consum d’energia no renovable.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha obert una oficina de rehabilitació d’habitatges, aquesta donarà assessorament i orientarà als propietaris d’edificis que vulguin demanar ajudes per optar a una ajuda dels fons Next Generation. Aquest servei permet als interessats saber quins tipus de subvencions poden rebre i els requisits necessaris per obtenir-les.

La finalitat d’aquesta iniciativa, és que amb aquestes ajudes es puguin millorar els edificis construïts abans del 1980, i d’aquesta manera, també reduir el 30% de la despesa d’energia no renovable. D’altra banda, també es podran finançar rehabilitacions que comportin millores d’accessibilitat, la conservació d’edificis o la retirada d’amiant.

Josep Saballs, regidor d’habitatge de Sant Feliu de Guíxols, explica que encara estan pendents que es permeti a la ciutat ser beneficiària d’aquests fons, però a la vegada remarca la importància d’obrir una oficina com aquesta que ofereixi aquest servei d’assessorament als propietaris que vulguin i necessitin rehabilitar el seu habitatge.

El termini per demanar aquestes subvencions acaba el 31 de desembre de 2022, però podria finalitzar abans en cas que s’acabin els diners dirigits a les subvencions.

L’oficina es trobarà al carrer Rutlla fent cantonada amb el carrer Sant Domènech.

Es preveu que els fons ajudaran a la rehabilitació d’uns 25.000 habitatges l’any a Catalunya, en total uns 65.000. L’impacte econòmic que podran generar els fons seran més dels 480 M€ en subvencions a Catalunya, equivalent a unes inversions d’uns 1.200 M€.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

En marxa el Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa

Es signarà un conveni entre la Secretaría de Estado de Turismo del govern espanyol, el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat i l'Ajuntament...

LA PROPOSTA “EL NAIXEMENT DE PLATJA D’ARO. EL MAR S’EMPASSA AL CASTELL” D’ALBERT LÓPEZ GUARDONADA AMB L’11è PREMI DE RECERCA LOCAL JORDI COMAS

S’anuncia nova modalitat per al Millor Treball de Recerca de Batxillerat sobre el municipi El projecte d’investigació, El naixement...

COMENTARIS