Inici Actualitat El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols cedeix la seva documentació a...

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols cedeix la seva documentació a l’Arxiu Municipal

El passat juny es va signar un acord entre el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament pel qual aquesta entitat diposita el seu fons documental a l’Arxiu Municipal per un període de 10 anys, prorrogables tàcitament. L’acord estableix que el Club manté la propietat dels documents, però que aquests estaran disponibles per a la ciutadania per a finalitats culturals i informatives.

La documentació ingressada comprèn uns 5,5 metres lineals, arrenca el 1958, l’any de la fundació del Club, i arriba de manera intermitent fins el 2016, tot i que també hi ha algun document anterior a 1958. Entre els documents hi trobem llibres d’actes, estatuts, reglaments, plànols…. Destaca el volum d’expedients d’antics socis i, sobretot les més de 8.000 fotografies d’instal·lacions i d’activitats organitzades pel Club Nàutic (regates d’embarcacions, trofeus, competicions de pesca esportiva, cursets de l’escola de vela, conferències, sortides de socis, àpats, homenatges…). El conjunt de fotografies s’ha digitalitzat amb l’objectiu de facilitar-ne la seva consulta i difusió. 

La catalogació del fons ha estat realitzada per l’historiador Jordi Vivo Llorca, amb llarga experiència en el camp dels arxius, sota les directrius dels tècnics de l’Arxiu Municipal. També formen part del fons una biblioteca amb 369 volums i una cartoteca amb 102 cartes nàutiques i mapes d’entre 1940 i 1994. De la biblioteca i de la cartoteca se n’ha fet l’inventari, però els originals s’han deixat a la sala de Juntes del Club Nàutic, on es conserven adequadament. Durant l’inventari de la documentació del Club Nàutic es va localitzar un petit plec de documentació de la Corporació de Pràctics del Port de Sant Feliu de Guíxols d’entre 1912 i 1940 que s’ha incorporat als documents d’aquesta associació que ja es conservaven a l’Arxiu Municipal. 

La sensibilitat del Club Nàutic per tenir correctament organitzada i preservada la seva documentació els va portar, ara fa un any, a buscar l’assessorament de l’Arxiu Municipal. La col·laboració entre el Club i l’Ajuntament ha permès abordar conjuntament i amb èxit la preservació d’aquest llegat documental que va més enllà de l’entitat, en explicar també una part important de la història de Sant Feliu de Guíxols i de la seva relació amb el mar.

A la imatge de la signatura de l’acord d’ingrés, d’esquerra a dreta: Sr. Josep Melcior Muñoz (regidor de l’Arxiu Municipal), Sr. Carles Motas (Alcalde), Sr. Albert Rosés (president del Club Nàutic), Sra Maribel Vela (gerent del Club Nàutic).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

En marxa el Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa

Es signarà un conveni entre la Secretaría de Estado de Turismo del govern espanyol, el Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat i l'Ajuntament...

LA PROPOSTA “EL NAIXEMENT DE PLATJA D’ARO. EL MAR S’EMPASSA AL CASTELL” D’ALBERT LÓPEZ GUARDONADA AMB L’11è PREMI DE RECERCA LOCAL JORDI COMAS

S’anuncia nova modalitat per al Millor Treball de Recerca de Batxillerat sobre el municipi El projecte d’investigació, El naixement...

COMENTARIS