- Advertisement -
Inici Actualitat Votació ciutadana per triar la paleta de colors per a un nou...

Votació ciutadana per triar la paleta de colors per a un nou mural urbà del Festival de la Porta Ferrada

  • L’entitat cultural Mascanada6 i el Festival Porta Ferrada, celebrant el 60è aniversari, renovaran el mural que dona la benvinguda a Sant Feliu de Guíxols i demanen a la ciutadania quina paleta de colors vol triar.
  • El termini per votar és fins al 17 de juliol, i del 22 al 29 es procedirà a la seva realització

Al 2018 l’artista Marina Capdevila va pintar un mural a la paret del pavelló municipal de la Corxera. Aquest espai es concep com a àmbit d’art efímer i dinàmic. En aquella ocasió, Capdevila va pintar el mural emmarcant-lo en el festival humorístic Singlot. 
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols vol renovar aquest gran llençol que dóna la benvinguda a la ciutat coincidint amb la commemoració de la 60a edició del Festival Porta Ferrada, i per aquest 2022, l’organització anirà a càrrec de Mascanada6. La il·lustració la farà un artista local, Gerard Valverde, però l’entitat ha volgut que el procés creatiu sigui participatiu i es demana que s’esculli la paleta de colors: es pot escollir entre colors sòlids, colors pastels o blanc i negre. Per votar cal entrar al web de Mascanada6 (www.mascanada6.com)

El tema del mural serà la pròpia ciutat i el Festival, però sobre tres grans pilars: el musical, el patrimonial i el mar.
La música, un imant secret per a grups i estudis de gravació, i font d’inspiració per a artistes, des de Juli Garreta a Pau Donés, passant per Quercus o No More Lies.
El patrimoni, com la mateixa Porta Ferrada, les ermites, el monestir, el Salvament, la Casa Patxot o les cases modernistes.
I per últim, sempre de cara al mar, amb les seves antigues drassanes, el port, les platges i les cales, les anxoves, el peix blau o les julioles.

L’artista: en Gerard Valverde (Sant Feliu, 1983), conegut com a Musclu, és curiós i inquiet. Les seves il·lustracions es composen de motius i personatges en acció, que interactuen entre ells creant noves formes i motius. Sovint amanit amb un toc d’humor i referents musicals, fa que el seu estil sigui inconfusible i fàcilment reconeixible. Ha realitzat diversos cartells i també ha personalitzat objectes com bambes i instruments. Amb Lápices Muswel han auto editat diversos còmics que provoquen a qualsevol, arrencant un somriure amb les seves vinyetes.
La setmana del 22 al 29 de juliol “en Musclu” durà a terme el mural i tothom podrà contemplar tot el procés en directe. Una acció viva que consta de diferents fases, que poc a poc aniran donant forma al nou mural artístic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS