Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols suspèn un any les llicències d'obres a Punta...

Sant Feliu de Guíxols suspèn un any les llicències d’obres a Punta Brava per adequar el POUM al Pla Director de la Generalitat

El ple va aprovar la mesura per unanimitat i des de l’àrea d’Urbanisme recorden que es tracta d’una zona “sensible”

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat la suspensió de llicències d’obres a la zona de Punta Brava. El ple del consistori va aprovar-ho per unanimitat dels 21 regidors. L’objectiu és adequar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al Pla Director Urbanístic (PDU) que va establir la Generalitat. En aqust sentit, el consistori ha fet ús de la prerrogativa que li permet suspendre les llicències per edificar en una zona que “paisatgísticament és molt sensible” i on des del consistori donen per fet que s’incrementarà el nombre de peticions per aixecar-hi edificacions.

El regidor d’Urbanisme de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, assenyala que es tracta d’una mesura “necessària” i ressalta que tots els grups municipals hi ha votat a favor. Saballs ha lamentat que hi ha diverses finques a les quals no es pot aplicar la suspensió de la llicència perquè obligaria a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a indemnitzar els propietaris i això suposa un cost que “no es pot assumir”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha deixat clar que “jurídicament és impecable”. “Sabem que el que fem no agradarà a aquella zona, però tenim clar que aturant les llicències un any, amb la possibilitat d’allargar-ho un altre més tenim temps suficient per plantejar tots els estudis de paisatge necessaris per implementar en aquella zona”, ha remarcat Motas.

Una zona sensible

Saballs ha recordat que es traca de la zona “més sensible del municipi, sense cap mena de dubte”, des d’un punt de vista paisatgístic. El regidor dona per fet que hi haurà “més peticions” per edificar en aquesta zona i, per això, han decidit adoptar aquesta mesura per adequar l’actual POUM a la norma de la Generalitat.

“Hem volgut fer-ho de manera que sigui jurídicament correcte i tinguem garanties. Volem portar un estudi detallat i ens marquem aquest període per poder fer un treball per casar la normativa municipal a la de la Generalitat”.

Saballs ha recordat que ja hi ha alguns contenciosos interposats i veu en la suspensió de llicències la fórmula per poder “no tenir-ne més dels que ja hi ha”. La mesura és provisional per un any, però el consistori té la possibilitat d’allargar-la un any més si ho considera necessari.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Sant Feliu de Guíxols reforça la seva Policia Local amb un dron policial i una unitat canina

Un dron policial de darrera generació, capaç de ser usat en moltes situacions, -com per exemple, trobar una persona que s'ha perdut...

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

COMENTARIS