- Advertisement -
Inici Actualitat El Nàutic Vell, més accessible

El Nàutic Vell, més accessible

El Nàutic Vell crea zones accessibles per a acostar la nàutica a les persones amb discapacitat

Les fundacions VIMAR i Viu Autisme es van ser els primers en utilitzar les noves instal·lacions d’adaptabilitat.

El Nàutic Vell és avui un espai inclusiu on tothom podrà gaudir d’un bon accés. Des d’aquest mes de juny podreu veure que s’han instal·lat unes grues per facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat i/o amb mobilitat reduïda. Les entitats, escoles i empreses de la població aplaudeixen que des del Nàutic Vell es puguin oferir esports nàutics adaptats a les persones amb necessitats especials.

Es tracta d’un projecte innovador que permetrà traslladar les persones dependents d’un lloc a un altre, reduint l’esforç dels cuidador i oferint total seguretat a l’usuari.

Permetrà millorar l’accessibilitat a les instal·lacions amb la millora de l’accessibilitat a través de la grua que s’hi ha instal·lat. També s’ha optimitzat la senyalística i els pictogrames tant a l’interior com a l’exterior.

L’objectiu del Nàutic Vell és continuar treballant amb la finalitat d’acostar la nàutica a la ciutadania de forma inclusiva. Per a facilitar la pràctica de l’esport a persones amb discapacitat funcional o mobilitat reduïda.

Una de les entitats que se’n podrà beneficiar és Viu Autisme, una associació sense ànim de lucre de la província de Girona que neix el juliol del 2012 de la iniciativa d’un grup de pares i mares amb fills amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). Viu Autisme neix amb la finalitat de promoure la inclusió de les persones amb TEA i les seves famílies per tal de garantir la seva igualtat de drets i oportunitats en tots els àmbits de la societat. La nostra associació té com a finalitat esdevenir un referent pel que fa a el suport i orientació tant per a famílies i professionals com per a responsables polítics i de l’àmbit social. Aquest any celebren el seu 10è aniversari.

Ariadna Montoya, pedagoga i coordinadora Via Autisme a la província de Girona, manifesta que se sent molt satisfeta amb aquesta adaptabilitat.

“Per les persones que pateixen una discapacitat representa un gran pas”. Per Viu Autisme és molt important poder disposar de senyals i pictogrames que es vegin bé perquè els ajuda molt en la seva autonomia.

Parlem d’un col·lectiu que va dels 2-3 als 20 anys; i durant aquest mes de juny ja han començat a fer un curs de vela i durant la resta d’estiu, sempre els dimarts perquè és el dia  faran paddle surf.

Segons Montoya es tracta d’una primera col·laboració, pionera per Viu Autisme. Compten amb pocs recursos, amb unes 100 famílies associades a qui ofereixen acompanyament amb teràpies. “És molt important que empreses públiques i/o privades es vagin obrint a signar acords de col·laboració amb entitats amb la nostra”.

Vimar és una fundació privada sense ànim de lucre que vol donar qualitat de vida a les persones especials del Baix Empordà. Aposta per les noves metodologies d’atenció a les persones amb discapacitat i per la seva aplicació en la pràctica diària. L’ús de les noves tecnologies i per la voluntat de garantir el gaudi de tots els drets a les persones usuàries dels nostres serveis.

Laura Rodríguez, coordinadora de la residència i … De la Fundació VIMAR

ens parla de la “Innovació social”, una metodologia que es caracteritza per la importància en els suports individualitzats. “Es tracta d’involucrar als usuaris tant en la planificació com en l’avaluació dels suports i dels serveis proporcionats. Proposem l’adaptació de l’entorn a l’usuari”.

És per això que valora molt positivament l’experiència pionera de poder col·laborar amb el Nàutic Vell que ha adaptat les seves instal·lacions per millorar l’accessibilitat de totes les persones. “Haver posat aquestes grues, ens ajudarà a cobrir les necessitats de mobilitat física i psíquica. És un valor afegit que les persones a qui ajudem puguin tenir contacte en l’àmbit aquàtic que fins ara molts d’ells no han pogut experimentar mai”.

Vimar va obrir a Sant Feliu de Guíxols el 2008 i avui compten amb 15 residents i 6 usuaris al centre de dia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS