Inici Actualitat El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L’Ajuntament tornarà a demanar al Departament d’Educació que se’ls concedeixi per evitar “greuges comparatius” amb pobles propers

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols tornarà a demanar al Departament d’Ensenyament que permeti fer jornada contínua durant tot l’any a les quatre escoles del municipi. Una enquesta encarregada pel consistori revela que el 93% de les famílies està a favor de fer horari seguit. Des de l’Ajuntament consideren que és un “greuge comparatiu” amb els pobles del voltant que sí que compten amb jornada contínua, com és el cas del centre de Santa Cristina d’Aro o els tres que hi ha a Platja d’Aro. De fet, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, assegura que han demanat diverses vegades fer com les localitats veïnes i no se’ls permet, malgrat la majoria de famílies ho reclamen.

A més, Calabuig recorda que Platja d’Aro ha demanat que se li allargui la possibilitat de seguir fent jornada seguida, ja que la majoria de la comunitat educativa és favorable a seguir. Per això, el regidor confia que el Departament permeti a Sant Feliu de Guíxols poder fer la jornada contínua a les quatre escoles del municipi, l’Ardenya, la Gaziel, la Baldiri Reixach i l’Estació.

Un informe tècnic favorable

A més de l’enquesta, però, l’Ajuntament aportarà un informe tècnic favorable en el que es concreta que els alumnes no quedaran desatesos a les tardes, que és la principal preocupació del Departament d’Educació. En aquest sentit, el regidor d’Educació explica que ja s’estan aplicant unes mesures per evitar deixar cap infant desatès.

“Els alumnes no estaran desatesos a les tardes perquè, des de fa temps, a Sant Feliu de Guíxols estem oferint tallers gratuïts a les quatre escoles públiques que tenim al municipi, però també oferim activitats a més de 200 famílies. Per tant, garantim l’equitat i se’ns pot concedir la jornada contínua”, ha remarcat Calabuig.

Un 75% de participació

L’enquesta que s’ha realitzat a les quatre escoles de Sant Feliu de Guíxols ha comptat amb una participació mitjana d’un 75% de la comunitat educativa. El centre l’Estació ha estat on més gent ha contestat, un 86% del total. A l’Ardenya ha estat d’un 82% , mentre que a la Baldiri Reixach i a la Gaziel ha estat d’un 65% i d’un 64% respectivament.

Calabuig considera que es tracta d’unes dades “significatives” i per això assenyala que tornaran a demanar poder fer la jornada contínua com fan en les localitats del voltant de Sant Feliu de Guíxols. La petició es farà el setembre que ve i, per tant, en cap cas la jornada contínua es podria aplicar el curs vinent. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

SIS MUNICIPIS DE LA COSTA BRAVA CENTRE DEMANEN LA FI DEL TALLS DEL SERVEI ELÈCTRIC

Clam conjunt dels sis alcaldes després d’un estiu amb nombroses incidències Els municipis de Sant Feliu de Guíxols; Castell...

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris de la ciutat que el tenien buit

Una de les condicions per incorporar-lo és que estigui un 20% per sota del preu de mercat L'Ajuntament de...

EDICTE D’APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PROJECTE DE REFORMA DE DOS LOCALS DE LA PLAÇA SALVADOR ESPRIU PER A UBICAR-HI OFICINES DE SERVEIS SOCIALS

Expedient: X2022021540 / 67102022000004 EDICTE D'APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PROJECTE DE REFORMA DE DOS LOCALS DE LA PLAÇA SALVADOR ESPRIU...

COMENTARIS