Inici Actualitat El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L’Ajuntament tornarà a demanar al Departament d’Educació que se’ls concedeixi per evitar “greuges comparatius” amb pobles propers

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols tornarà a demanar al Departament d’Ensenyament que permeti fer jornada contínua durant tot l’any a les quatre escoles del municipi. Una enquesta encarregada pel consistori revela que el 93% de les famílies està a favor de fer horari seguit. Des de l’Ajuntament consideren que és un “greuge comparatiu” amb els pobles del voltant que sí que compten amb jornada contínua, com és el cas del centre de Santa Cristina d’Aro o els tres que hi ha a Platja d’Aro. De fet, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, assegura que han demanat diverses vegades fer com les localitats veïnes i no se’ls permet, malgrat la majoria de famílies ho reclamen.

A més, Calabuig recorda que Platja d’Aro ha demanat que se li allargui la possibilitat de seguir fent jornada seguida, ja que la majoria de la comunitat educativa és favorable a seguir. Per això, el regidor confia que el Departament permeti a Sant Feliu de Guíxols poder fer la jornada contínua a les quatre escoles del municipi, l’Ardenya, la Gaziel, la Baldiri Reixach i l’Estació.

Un informe tècnic favorable

A més de l’enquesta, però, l’Ajuntament aportarà un informe tècnic favorable en el que es concreta que els alumnes no quedaran desatesos a les tardes, que és la principal preocupació del Departament d’Educació. En aquest sentit, el regidor d’Educació explica que ja s’estan aplicant unes mesures per evitar deixar cap infant desatès.

“Els alumnes no estaran desatesos a les tardes perquè, des de fa temps, a Sant Feliu de Guíxols estem oferint tallers gratuïts a les quatre escoles públiques que tenim al municipi, però també oferim activitats a més de 200 famílies. Per tant, garantim l’equitat i se’ns pot concedir la jornada contínua”, ha remarcat Calabuig.

Un 75% de participació

L’enquesta que s’ha realitzat a les quatre escoles de Sant Feliu de Guíxols ha comptat amb una participació mitjana d’un 75% de la comunitat educativa. El centre l’Estació ha estat on més gent ha contestat, un 86% del total. A l’Ardenya ha estat d’un 82% , mentre que a la Baldiri Reixach i a la Gaziel ha estat d’un 65% i d’un 64% respectivament.

Calabuig considera que es tracta d’unes dades “significatives” i per això assenyala que tornaran a demanar poder fer la jornada contínua com fan en les localitats del voltant de Sant Feliu de Guíxols. La petició es farà el setembre que ve i, per tant, en cap cas la jornada contínua es podria aplicar el curs vinent. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Sant Feliu de Guíxols reforça la seva Policia Local amb un dron policial i una unitat canina

Un dron policial de darrera generació, capaç de ser usat en moltes situacions, -com per exemple, trobar una persona que s'ha perdut...

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

COMENTARIS