- Advertisement -
Inici Actualitat Sant Feliu de Guíxols posa en marxa una prova pilot de cotxe...

Sant Feliu de Guíxols posa en marxa una prova pilot de cotxe compartit


Sant Feliu de Guíxols posa en marxa una prova pilot de cotxe compartit. Es tracta d’un vehicle elèctric que l’usuari ha de reservar a través d’una aplicació. Des de l’Ajuntament expliquen que es tracta d’una iniciativa per potenciar la mobilitat sostenible, pensada per ciutadans que puntualment necessiten desplaçar-se amb cotxe i no en tenen.

En marxa la prova pilot de cotxe compartit a Sant Feliu de Guíxols. L’Ajuntament ha firmat un acord amb la cooperativa Som Mobilitat perquè els ciutadans puguin disposar d’aquest cotxe elèctric. Està estacionat a l’aparcament de la Casa Palet al punt de càrrega elèctric permanent i els usuaris el poden utilitzar des de les 15 h fins a la mitjanit de dilluns a diumenge, al matí està a disposició del consistori. Per poder-ho conduir, els interessats han de donar-se d’alta de la cooperativa i descarregar-se una aplicació mòbil per poder fer la reserva.

Les tarifes d’aquest servei van en funció de la quantitat d’hores que l’usuari reservi, la mitjana és entre 4 i 5 euros per hora. El servei de cotxe compartit inclou dins del preu l’aparcament i el quilometratge. El preu d’un dia sencer permet fer fins a 200 quilòmetres i cadascun que es faci extra costa 0,14 euros. Si es retorna el cotxe abans del previst, el servei abonarà el 20% de cada minut que no s’hagi consumit.

Des de l’Ajuntament expliquen que es tracta d’una iniciativa per fomentar la mobilitat sostenible, pensada per ciutadans que necessitin desplaçar-se i no tinguin vehicle o el tinguin avariat. Esperen en un futur incorporar més vehicles compartits per complementar l’oferta de transport públic.

En aquest sentit, treballen per incorporar més punts de càrrega de vehicles elèctrics i perquè als carrers, els espais per a vianants siguin els protagonistes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS