- Advertisement -
Inici Actualitat GRAN CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI SIMULTANI A CASTELL D’ARO, A PLATJA D’ARO...

GRAN CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI SIMULTANI A CASTELL D’ARO, A PLATJA D’ARO I S’AGARÓ LA NIT DE SANT JOAN PER CELEBRAR L’ARRIBADA DE L’ESTIU

Dijous 23 de juny, és la nit de sant Joan i, un any més el cel del municipi s’il·luminarà amb un espectacular castell de focs d’artifici (23.30 h), que per segon any consecutiu es realitzarà simultàniament a les tres viles: a la zona de l’institut Ridaura de Castell d’Aro, a l’espai nord de la Platja Gran (Cavall Bernat) i a l’entorn del parc de Sant Ramon de S’Agaró. D’aquesta manera, l’Ajuntament, organitzador de l’esdeveniment, vol posar en valor els atractius i la personalitat pròpia de cadascuna de les seves viles, i alhora diversificar els punts de concentració de públic per evitar aglomeracions.

Com es tradició al municipi, aquesta proposta pirotècnica marca l’inici del calendari d’activitats d’estiu, que després de dos anys marcats per la COVID-19, recupera totalment la normalitat: visitants, turistes i residents podran gaudir d’unes 200 activitats d’àmbits diversos: música, visites guiades, esports, exposicions d’art, animació infantil i familiar, etc. El pròleg de les mateixes ha estat el passat cap de setmana 18 i 19 de juny amb la celebració del 8è Festival Xalaro d’Espectacles Familiars amb 16 propostes gratuïtes de 15 companyies en cinc espais escènics a l’entorn del Passeig Marítim (El Pony Pisador, Brodas Bros, Las Karamba, Zum Zum Teatre, La Gata Japonesa, etc.).

Les altres propostes musicals de l’estiu al municipi són el 25è Festival Nits de Jazz (de l’1 de juliol al 26 d’agost); 9è Desemboca Rock’n’Roll Festival (dissabte 2 de juliol); 39a Cantada d’Havaneres (dissabte 9  de juliol), i el 10è FestiSurf Costa Brava amb (dissabte 18 de setembre). També hi ha programa un cicle sardanes i havaneres en petit format, i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (del 14 al 17 de juliol), Platja d’Aro (de l’11 al 15 d’agost) i Castell d’Aro (del 6 a l’11 de setembre). Com a grans activitats també destaca al recuperació del Mercat Medieval de Castell d’Aro el cap de setmana 20 i 21 d’agost i la segona edició d’estiu del concurs de talents i habilitats artístiques Tu de què vas! que tindrà la gala final en el transcurs de la Festa Major de Platja d’Aro.

En relació al turisme familiar s’ofereix de nou el Miniclub a la Platja Gran -ludoteca per a infants de 3 a 12 anys- i es dona continuïtat al Babyclub per a famílies amb nadons, i a les tardes s’estrena com a Espai Familiar; i hi haurà diverses activitats d’animació al Passeig Marítim com en altres punts del municipi (tallers, vols d’estels, visita de personatges infantils, etc.) i noves sessions d’hipopressius, de ioga en família o de Desperta (ioga integral en el moment de la sortida del sol). La Biblioteca Mercè Rodoreda també proposa sessions de contes i tallers d’estiu. Alhora es pot fer la gimcana On és en Xalarí?: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar el dibuix de la mascota de Turisme Familiar en petites plaques en els punts més emblemàtics del municipi. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completades totes, lliurar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un regal commemoratiu.

El cicle exposicions d’art el configuren les propostes d’escultura de gran format de Josep Coll (fins al 17 de juliol) i posteriorment Carles Torrent Pagès (30 de juliol de 2022-12 de febrer de 2023). Al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro hi exposa Olga Andrino (fins al 3 de juliol), la col·lectiva del Fons Municipal d’Art (9 de juliol-7 d’agost) i Joan Mateu (13 d’agost-25 de setembre). Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro també acolliran una part de la mostra del Fons Municipal d’Art a l’estiu i prèviament la mostra fotogràfica Pablito, una mirada propera (fins al 3 de juliol). L’oferta de visites guiades es recupera del tot i la configuren els itineraris pel Nucli antic de Castell d’Aro, el Camí de ronda de S’Agaró, la Vil·la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro; dues propostes al Parc dels Estanys: l’escultòrica i la naturalista; i d’altres opcions familiars o teatralitzades al mateix parc, a Castell d’Aro i a Pla de Palol. També la hi haurà Fira de Brocanters cada dimecres i divendres d’estiu i el continuen els sessions del cicle de presentacions literàries Més literatura, més biblioteca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS