Inici Actualitat GRAN CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI SIMULTANI A CASTELL D’ARO, A PLATJA D’ARO...

GRAN CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI SIMULTANI A CASTELL D’ARO, A PLATJA D’ARO I S’AGARÓ LA NIT DE SANT JOAN PER CELEBRAR L’ARRIBADA DE L’ESTIU

Dijous 23 de juny, és la nit de sant Joan i, un any més el cel del municipi s’il·luminarà amb un espectacular castell de focs d’artifici (23.30 h), que per segon any consecutiu es realitzarà simultàniament a les tres viles: a la zona de l’institut Ridaura de Castell d’Aro, a l’espai nord de la Platja Gran (Cavall Bernat) i a l’entorn del parc de Sant Ramon de S’Agaró. D’aquesta manera, l’Ajuntament, organitzador de l’esdeveniment, vol posar en valor els atractius i la personalitat pròpia de cadascuna de les seves viles, i alhora diversificar els punts de concentració de públic per evitar aglomeracions.

Com es tradició al municipi, aquesta proposta pirotècnica marca l’inici del calendari d’activitats d’estiu, que després de dos anys marcats per la COVID-19, recupera totalment la normalitat: visitants, turistes i residents podran gaudir d’unes 200 activitats d’àmbits diversos: música, visites guiades, esports, exposicions d’art, animació infantil i familiar, etc. El pròleg de les mateixes ha estat el passat cap de setmana 18 i 19 de juny amb la celebració del 8è Festival Xalaro d’Espectacles Familiars amb 16 propostes gratuïtes de 15 companyies en cinc espais escènics a l’entorn del Passeig Marítim (El Pony Pisador, Brodas Bros, Las Karamba, Zum Zum Teatre, La Gata Japonesa, etc.).

Les altres propostes musicals de l’estiu al municipi són el 25è Festival Nits de Jazz (de l’1 de juliol al 26 d’agost); 9è Desemboca Rock’n’Roll Festival (dissabte 2 de juliol); 39a Cantada d’Havaneres (dissabte 9  de juliol), i el 10è FestiSurf Costa Brava amb (dissabte 18 de setembre). També hi ha programa un cicle sardanes i havaneres en petit format, i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (del 14 al 17 de juliol), Platja d’Aro (de l’11 al 15 d’agost) i Castell d’Aro (del 6 a l’11 de setembre). Com a grans activitats també destaca al recuperació del Mercat Medieval de Castell d’Aro el cap de setmana 20 i 21 d’agost i la segona edició d’estiu del concurs de talents i habilitats artístiques Tu de què vas! que tindrà la gala final en el transcurs de la Festa Major de Platja d’Aro.

En relació al turisme familiar s’ofereix de nou el Miniclub a la Platja Gran -ludoteca per a infants de 3 a 12 anys- i es dona continuïtat al Babyclub per a famílies amb nadons, i a les tardes s’estrena com a Espai Familiar; i hi haurà diverses activitats d’animació al Passeig Marítim com en altres punts del municipi (tallers, vols d’estels, visita de personatges infantils, etc.) i noves sessions d’hipopressius, de ioga en família o de Desperta (ioga integral en el moment de la sortida del sol). La Biblioteca Mercè Rodoreda també proposa sessions de contes i tallers d’estiu. Alhora es pot fer la gimcana On és en Xalarí?: amb l’ajuda d’un plànol cal buscar el dibuix de la mascota de Turisme Familiar en petites plaques en els punts més emblemàtics del municipi. En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar en el mateix planell i, un cop completades totes, lliurar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un regal commemoratiu.

El cicle exposicions d’art el configuren les propostes d’escultura de gran format de Josep Coll (fins al 17 de juliol) i posteriorment Carles Torrent Pagès (30 de juliol de 2022-12 de febrer de 2023). Al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro hi exposa Olga Andrino (fins al 3 de juliol), la col·lectiva del Fons Municipal d’Art (9 de juliol-7 d’agost) i Joan Mateu (13 d’agost-25 de setembre). Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro també acolliran una part de la mostra del Fons Municipal d’Art a l’estiu i prèviament la mostra fotogràfica Pablito, una mirada propera (fins al 3 de juliol). L’oferta de visites guiades es recupera del tot i la configuren els itineraris pel Nucli antic de Castell d’Aro, el Camí de ronda de S’Agaró, la Vil·la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro; dues propostes al Parc dels Estanys: l’escultòrica i la naturalista; i d’altres opcions familiars o teatralitzades al mateix parc, a Castell d’Aro i a Pla de Palol. També la hi haurà Fira de Brocanters cada dimecres i divendres d’estiu i el continuen els sessions del cicle de presentacions literàries Més literatura, més biblioteca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

UN CONJUNT DE 49 PROPOSTES CONFIGUREN EL PROGRAMA D’ESTIU 2022 DE VISITES GUIADES I ACTIVITATS DE DESCOBERTA A CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

Oferta amb guia local, familiars o teatralitzades amb reserva prèvia obligatòria La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell...

COMENTARIS