- Advertisement -
Inici Actualitat TAULA RODONA “ETERN PABLITO, RETRAT D’UN TEMPS” INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ D’IMATGES

TAULA RODONA “ETERN PABLITO, RETRAT D’UN TEMPS” INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ D’IMATGES

La mostra, organitzada per la Diputació de Girona, s’amplia amb noves imatges del municipi

El proper divendres 17 de juny (18.30 h), l’espai cultural municipal de la Masia Bas de Platja d’Aro, serà l’escenari de la taula rodona Etern Pablito. Retrat d’un temps (entrada lliure, obert a tothom). La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya s’afegeix així a la commemoració del centenari del naixement del popular fotoperiodista Pablo García Cortés -conegut per tothom com a Pablito- amb l’organització d’aquest acte per parlar d’anècdotes i històries compartides amb ell.

Comptarà amb la participació dels periodistes Jordi Bosch, Lluís Falgàs (moderador) i Josep Víctor Gay; i dels fotoperiodistes Joan Castro i Marisa Morillo: tots ells van coincidir amb Pablito en algun moment de la seva trajectòria, i desgranaran els records més divertits, curiosos o interessants amb Pablito com a protagonista. La taula rodona, esdevindrà alhora la inauguració, a la mateixa Masia Bas, de l’exposició Pablito, una visió propera, organitzada per la Diputació de Girona. Aquesta és la primera itinerància de la mostra, després de la seva estrena a la Casa de Cultura de Girona a l’abril, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Es tracta d’una selecció d’una seixantena d’imatges captades pel fotògraf que mostren l’activitat social, política i artística de les comarques de Girona i la seva transformació al llarg de gairebé tres dècades. En aquesta ocasió, però, s’hi ha afegit una vintena de fotografies més del municipi, significatives de la seva vida turística, cultural i social dels anys 60, 70 y 80: la roda de fira del Magic Park, el concurs El amor se cita en Playa de Aro o la inauguració de les primeres galeries comercials, etc., que s’afegeixen a d’altres que ja incorporava d’origen la mostra, especialment del món de la nit a Platja d’Aro i de les actuacions d’artistes nacionals i internacionals a les seves discoteques. L’exposició es podrà visitar els caps de setmana fins al 3 de juliol (11-13 h i 17-20 h) i també el festiu divendres 24 de juny, en el mateix horari.

Pablo García CortésPablito (Almeria, 1922-Girona, 1999), es va establir definitivament a Girona a finals dels anys 50, després d’haver treballat com a fotògraf a Madrid i Barcelona. Entre els anys 1957 i 1984, es va acostar al món de la cultura, l’esport i l’oci nocturn gironins gràcies a la seva habilitat com a fotoperiodista, però també per la seva dimensió humana, i fruit d’això en va recollir un bon nombre de testimonis gràfics, que van ser publicats en mitjans com DicenTele/eXpresLos Sitios de GironaL’Indépendant o Paris Match, i per les agències EFE i Europa Press. 

Pablito va ser, tal com l’ha definit el seu fill, Paul Garcia, un “influencer dels anys setanta que va documentar els anys del boom turístic de la Costa Brava amb imatges de personalitats, artistes i famosos d’arreu del món. L’activitat realitzada per Pablito durant tres dècades a les comarques de Girona va generar un important fons fotogràfic integrat per més de 78.000 imatges i 50 objectes fotogràfics. L’any 1993 la Diputació de Girona i el mateix fotoperiodista van acordar l’ingrés d’aquest fons a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Es presenta el projecte de “Rutes de Cassà, vila surera”

El regidor de Promoció Econòmica i Cultura, Joan Casabó, el regidor de Governació, Marià Montsunyer  i l’alcalde, Robert Mundet, amb l’àrea de...

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS 1 AL 30 D’ABRIL DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com...

“Vull que la meva col·lecció perduri” Tomàs Pla, fundador, propietari i director del museu de la joguina de Sant Feliu de Guíxols

Després de 23 anys, Tomàs Pla va decidir vendre l’edifici on hi ha el museu des del...

Tossa aprova definitivament el projecte de la nova llar d’infants a la zona escolar

L'Ajuntament de Tossa ha aprovat definitivament el projecte de construcció d'una nova llar d'infants a la zona escolar. El projecte, que té...

COMENTARIS