Inici Actualitat "La nit dels ignorants 3.0" recapta una tona de queviures per al...

“La nit dels ignorants 3.0” recapta una tona de queviures per al Banc dels Aliments en la trobada amb els oients a Sant Feliu de Guíxols

Els jardins Juli Garreta, de Sant Feliu de Guíxols, han acollit la sisena trobada entre els oients de “La nit dels ignorants 3.0” i l’equip del veterà programa de Catalunya Ràdio, que aquest any celebra les 35 temporades en antena. Era el primer retrobament després de la pandèmia. Unes 250 persones han compartit un àpat, amb les sardines a la brasa com a plat principal, i una ballada de sardanes a càrrec de La Principal de la Bisbal. Alguns dels assistents han viatjat amb l’autocar habilitat per l’emissora des de Barcelona, i d’altres, han arribat pel seu compte a la localitat baix-empordanesa. En tots dos casos, han contribuït que el programa dirigit i presentat per Xavier Solà recaptés una tona de queviures per al Banc dels Aliments. 

La donació d’aliments era voluntària i es podia fer tant aportant-ne en el moment de la sortida de l’autocar, davant dels estudis de Catalunya Ràdio, com també als mateixos jardins Juli Garreta, de Sant Feliu de Guíxols. També es podia fer al portal habilitat per la Fundació Banc dels Aliments per a la “La nit dels ignorants 3.0“, que es tancarà demà. Per tant, encara queden unes hores per fer créixer la quantitat d’una tona i ajudar a combatre la situació preocupant del Banc dels Aliments, que ha hagut de reduir les racions que distribueix per l’augment creixent d’usuaris i les dificultats per abastir-los. 

La sardinada ha començat a les 13.00 hores, moment en què els Ignorants han pogut compartir coneixements, i aquesta vegada, de manera presencial. En total, hi havia unes 250 persones, entre oients, personal de l’equip i convidats. A la trobada, hi ha assistit l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, que ha donat la benvinguda abans de començar el dinar. El clima ha estat prou agradable, malgrat estar en plena onada de calor. 

Abans de la ballada de sardanes, hi ha hagut l’actuació de Josep Andújar, “Sé”, cantautor de Sant Feliu, que ha fet i ha interpretat dues cançons. La gran part del repertori de La Principal de La Bisbal ha estat escollit pels mateixos oients del programa. L’equip de “La nit dels ignorants 3.0” va seleccionar nou sardanes, de les quals l’audiència va escollir sis finalistes. La Principal, per la seva banda, en va escollir tres més. D’aquesta manera, l’ordre de ballada ha estat el següent: 

Intro: “Juny”, de Juli Garreta 
1/ “A La Bisbal, aplec d’argent”, de Francesc Cassú 
2/ “Rosa de Sant Jordi”, de Fèlix Martínez i Comín 
3/ “Somni”, de Manel Saderra i Puigferrer 
4/ “Amb l’esperit vibrant”, de Montserrat Pujolar 
5/ “Camí de la Unesco”, d’Anna Abad 
6/ “Essència d’aplec”, d’Enric Ortí 
7/ “Guíxols, capital de la sardana”, d’Antoni Mas i Bou 
8/ “La plaça de l’església”, de Jaume Burjachs 
9/ “Peix blau ganxó”, de Josep Cassú 
Repic: “La santa espina”, d’Enric Morera 

Durant “La nit dels ignorants 3.0” d’aquesta nit, de 00.05 a 02.00 hores de la matinada, Xavier Solà farà balanç de la trobada, amb la més que probable participació d’alguns dels assistents. Aquesta vegada, com sol ser habitual, de manera telefònica.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS