Inici Actualitat Els Mossos d'Esquadra detenen dos membres d'un grup criminal especialitzats en robatoris...

Els Mossos d’Esquadra detenen dos membres d’un grup criminal especialitzats en robatoris a establiments i empreses del Baix Empordà i Gironès

Des de l'octubre de 2021 van cometre 31 robatoris amb força en vint municipis diferents ·Els danys comesos estarien valorats al voltant dels 100.000 euros i els autors haurien aconseguit 50.000 euros en efectiu

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de les comissaries de Girona i la Bisbal d’Empordà van detenir entre els dies 8 i 9 de juny, dos homes de 26 i 33 anys, com a presumptes autors de trenta-un robatoris amb força, dos furts d’ús de vehicles, pertinença a grup criminal i falsificació de document públic.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta durant el mes d’octubre de l’any 2021 quan es va detectar un augment significatiu de robatoris amb força a establiments comercials i empreses de la zona del Gironès i el Baix Empordà.

Arran d’aquest degoteig de robatoris, les Unitats d’Investigació del Gironès i la Bisbal van crear un grup conjunt de treball per esclarir aquests fets.

Gràcies a les gestions practicades pels investigadors, es va detectar que tots aquests robatoris eren comesos per un mínim de tres autors i sempre coincidia el mateix modus operandi: forçaven els accessos fent palanca, desencaixant persianes o fracturant vidres. Un cop dins, forçaven màquines escurabutxaques i expenedores de tabac, i sostreien principalment caixes de pagament del tipus Cash Keepers,

Els autors tenien una gran mobilitat arreu de les comarques gironines i canviaven sovint de mitjà de transport. També feien ús de vehicles i matrícules sostretes a vehicles de lloguer, a fi de no ser detectats per la policia. 

Entre els dies 8 i 9 de juny es van detenir, a Girona, dos dels presumptes autors. Fruit de la investigació es desprèn que un dels detinguts va participar en quasi una trentena de robatoris amb força a establiments i empreses de Girona, Salt, Llambilles, Sant Gregori, Canet d’Adri, Cassà de la Selva, Celrà, Sant Jordi Desvalls, Juià, Viladamat, Vilablareix,  Palamós, Corçà, Forallac, Serra de Daró, Palafrugell, Torroella de Montgrí, la Pera, Esclanyà i Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva. El segon detingut va participar en més d’una desena d’aquests fets.

Dels robatoris, van aconseguir quasi 50.000 euros en efectiu i van ocasionar danys valorats en més de 100.000 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots ells amb antecedents per fets similars, van passar el dia 10 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la llibertat amb càrrecs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

9è DESEMBOCA ROCK’N’ROLL FESTIVAL DISSABTE 2 DE JULIOL A LA SALA POLIVALENT DE CASTELL D’ARO AMB LES RENCARDS, LOS MALINCHES, THE ODDBALLS I LES...

Quatre concerts gratuïts nocturns i l’endemà concert-vermut matinal amb Rusted Novena edició del Desemboca Rock’n’Roll Festival (www.desemboca.com), dissabte 2...

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

COMENTARIS