Inici Actualitat Els Mossos d'Esquadra detenen dos membres d'un grup criminal especialitzats en robatoris...

Els Mossos d’Esquadra detenen dos membres d’un grup criminal especialitzats en robatoris a establiments i empreses del Baix Empordà i Gironès

Des de l'octubre de 2021 van cometre 31 robatoris amb força en vint municipis diferents ·Els danys comesos estarien valorats al voltant dels 100.000 euros i els autors haurien aconseguit 50.000 euros en efectiu

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de les comissaries de Girona i la Bisbal d’Empordà van detenir entre els dies 8 i 9 de juny, dos homes de 26 i 33 anys, com a presumptes autors de trenta-un robatoris amb força, dos furts d’ús de vehicles, pertinença a grup criminal i falsificació de document públic.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta durant el mes d’octubre de l’any 2021 quan es va detectar un augment significatiu de robatoris amb força a establiments comercials i empreses de la zona del Gironès i el Baix Empordà.

Arran d’aquest degoteig de robatoris, les Unitats d’Investigació del Gironès i la Bisbal van crear un grup conjunt de treball per esclarir aquests fets.

Gràcies a les gestions practicades pels investigadors, es va detectar que tots aquests robatoris eren comesos per un mínim de tres autors i sempre coincidia el mateix modus operandi: forçaven els accessos fent palanca, desencaixant persianes o fracturant vidres. Un cop dins, forçaven màquines escurabutxaques i expenedores de tabac, i sostreien principalment caixes de pagament del tipus Cash Keepers,

Els autors tenien una gran mobilitat arreu de les comarques gironines i canviaven sovint de mitjà de transport. També feien ús de vehicles i matrícules sostretes a vehicles de lloguer, a fi de no ser detectats per la policia. 

Entre els dies 8 i 9 de juny es van detenir, a Girona, dos dels presumptes autors. Fruit de la investigació es desprèn que un dels detinguts va participar en quasi una trentena de robatoris amb força a establiments i empreses de Girona, Salt, Llambilles, Sant Gregori, Canet d’Adri, Cassà de la Selva, Celrà, Sant Jordi Desvalls, Juià, Viladamat, Vilablareix,  Palamós, Corçà, Forallac, Serra de Daró, Palafrugell, Torroella de Montgrí, la Pera, Esclanyà i Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva. El segon detingut va participar en més d’una desena d’aquests fets.

Dels robatoris, van aconseguir quasi 50.000 euros en efectiu i van ocasionar danys valorats en més de 100.000 euros.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots ells amb antecedents per fets similars, van passar el dia 10 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la llibertat amb càrrecs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS