Inici Actualitat La JOC i la 46a edició de la Nit dels Músics obren...

La JOC i la 46a edició de la Nit dels Músics obren l’escena musical de la Festa Major

La Festa Major dedica el pregó a la Jove Orquestra de Cassà que enguany celebra el seu 25è aniversari. Aquest vespre una formació de la JOC amb components de diferents èpoques de la seva història han dedicat unes paraules a la trajectòria d’aquesta orquestra que ha donat músics professionals i sobretot amants de la música a la nostra vila.

Aquest doncs ha sigut un divendres més de reunió d’aquesta orquestra que ha donat continuïtat i suport a la formació de petits músics que han anat creixent amb la JOC, sempre acompanyats, des dels inicis de l’Albert Bosch.

També han volgut dedicar unes paraules des de la distància antics membres com l’Alèxia Ruscalleda, en Lluís Casanova i l’Albert Viñas, que ara es dediquen a la música de manera professional a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya entre altres.

L’alcalde ha dedicat unes paraules per inaugurar la Festa Major i reconèixer la trajectòria de la JOC a Cassà, un dels pilars de la promoció de la cultura musical a Cassà.

La Nit dels Músics torna a la plaça de la Coma

Aquest any la Festa Major ha pogut recuperar el format original d’un dels actes més emblemàtics, la Nit dels Músics, que ha tornat a la plaça de la Coma i enguany estava dedicada als 125 anys de la cobla la Principal de Cassà.

Com és habitual en aquesta cita que organitzen els Amics de la Sardana, una monumental cobla de músics cassanencs, nascuts o vinculats a Cassà ha interpretat un seguit de sardanes de compositors locals o vinculades amb la vila com “Estimat avi”, dedicada a Jordi Bastante, músic cassanenc que va ser instrumentista de Cobla. També han tocat altres peces com “Cristal·lina i flamejant” de Lluís Bofill o “La Nit d’argent” que Antoni Mas va compondre especialment per aquesta nit. Per acabar i com mana la tradició, s’ha interpretat “El Sereno”, a les 12 de la nit en punt i amb una gran expectació, per tancar la Nit dels Músics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS