Inici Actualitat El paradís d'Ava: relats d'amor al Petit

El paradís d’Ava: relats d’amor al Petit

UN ESPECTACLE MUSICAL INÈDIT D'HOMENATGE A AVA GARDNER OBRIRÀ LA SEGONA EDICIÓ DEL FESTIVAL PETIT PARADIS DE TOSSA DE MAR

A l´encantadora vila marinera de la Costa Brava, Tossa de Mar, es comenta que mentre l’estrella de Hollywood Ava Gardner participava al maig de 1950 en el rodatge de la pel·lícula Pandora i l´holandés errant, dirigida per Albert Lewin i que va suposar clarament l´inici del turisme internacional a la Costa Brava, el cantant Frank Sinatra, que llavors vivia amb l’actriu una relació extramatrimonial, es va presentar a Tossa amb sis capses de Coca Cola, un arsenal de xiclets i un collar de maragdes valorat en 10.000 dòlars per a Ava.

El motiu d´aquell viatge llampec eren les notícies que li arribaven de l’altre costat de l’Atlàntic d´un suposat affaire entre la Gardner i el torero, poeta i actor Mario Cabré, company de repartiment. L’escàndol va envoltar el rodatge del film degut a aquests rumors, però Sinatra sempre va negar que fos el motiu del seu viatge a Tossa, malgrat que al llibre de memòries de Ava Gardner publicat a l´any de la seva mort, l’actriu reconeix que el seu idil·li amb el torero es va reduir a una sola nit. Des de llavors i a causa de la seva presència a la vila, Ava és recordada a diferents racons de Tossa, amb fotografies i una escultura al mirador de la Vila Vella.Coincidint amb el centenari del seu naixement, el festival Petit Paradís de Tossa de mar, que celebra la seva segona edició aquest any del 28 de juliol al 6 d’agost, obrirà la sèrie de concerts amb aquest espectacle musical expressament creat  per al festival, com a homenatge a la famosa actriu. Titulat “Relats d’amor al Petit”, explica la vinculació d´Ava Gardner amb Tossa a partir de 1953 i la seva forma tan personal, als anys 50, d’entendre la vida i l’amor amb llibertat absoluta com a dona. Un homenatge també extensible a totes les dones.

D’aquesta manera s’explica amb música, projeccions visuals i veus en off la vida de l’actriu des dels seus inicis com a camperola, fins arribar a Hollywopod on va protagonitzar grans produccions de l’època, i on va conèixer i relacionar-se amb alguns dels més coneguts actors del cinema internacional.La música està interpretada per la pianista nascuda a Tossa Laura Andrés i la veu de la cantant mallorquina Julia Colom, que han fet una selecció de cançons interpretades per Ava Gardner i d´altres artistes de diferents èpoques, dels anys 50 fins l’actualitat. 

Les veus en off recordant episodis de la vida de l’actriu o de diàlegs de les seves pel·lícules són de Mercè Muntala una de les seves darreres dobladores oficials. Els visuals que es projectaran, tenint com a fons les impressionants vistes del mar i de la vila marinera, són a càrrec de la fotografa Julia Termes; i les pintures que es faran en directe, de la creadora Laura Goler.

El festival continuarà els següents dies amb les actuacions en petit format de diversos artistes, alguns d’ells emergents…29 juliol  Marlango, 30 Queralt Lahoz, 31 Oscar Anton, 1 agost Sofia Gabbana 2 Guillem Roma, 3 Juno, 4 Steffen Morrison,5 Maren i 6 El petit de Cal Eril

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Torna el Carnaval de la Costa Brava Sud del 17 de febrer al 4 de març del 2023

Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar ja han posat data al calendari per a la celebració del Carnaval de...

Tossa inicia una campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere

Es vol convidar a revisar actituds i renovar maneres de fer per contribuir a construir models basats en la igualtat i el...

Presentem el Projecte Rossinyol a Cassà

Aquest projecte de mentoria posa en contacte alumnat de la Universitat de Girona amb nois i noies de diferents cultures i contextos...

Sant Feliu dirà “NO” a les violències masclistes el proper 25N

Enguany la campanya s'amplia amb una visible col·lecció de plafons al carrer Sant Feliu de Guíxols celebrarà el proper...

COMENTARIS