Inici Actualitat La cinquena edició de la Fira del Tap i el Suro consolida...

La cinquena edició de la Fira del Tap i el Suro consolida Cassà com a capital del suro durant un cap de setmana

Aquest cap de setmana gairebé 6000 persones han passejat pels espais de la Fira del Tap i el Suro, un 20% més de públic que en la darrera edició. Hi havia més de cinquanta activitats programades durant els dies de la fira i s’han esgotat les entrades a totes elles, es pot dir que és un èxit d’assistència, però a més la fira ha complert l’objectiu de fer d’altaveu i divulgar la cultura del suro més enllà del municipi.


Les visites a les fàbriques suro taperes, que han comptat amb la complicitat dels empresaris del sector, han sigut unes de les activitats més ben valorades pels assistents, que han pogut conèixer com es treballa el suro avui en dia. A la fira també es podia veure l’antic ofici de taper amb una demostració, on els vells tapers i les dones taperes treballaven el suro amb les màquines tradicionals i feien la tria dels taps davant dels menuts i grans encuriosits per aquest antic ofici.


La pela del suro és una de les cites més esperades, allà on tot comença, on els peladors fan el diàleg amb l’arbre i on les pannes es desprenen despullant les alzines que havien esperat més de deu anys aquest moment. Després de la pela se celebrava l’esmorzar de peladors, entre alzines i pannes i amb regust de tradició i olor de suro que ja és una de les activitats que reflecteix millor l’ànima de la fira.


A més de tastos de vins, el sopar popular del Xic-Xec i les visites guiades amb humor i un xic d’història dels carrers de Cassà, la divulgació sobre el món surer va ser molt present tot el cap de setmana, a les xerrades de l’espai àgora on el Museu del Suro va presentar-hi la nova exposició permanent i també es va presentar la Càtedra del Suro a més de les xerrades sobre el sector o el projecte Taps de Finca de la DO Empordà i l’Institut Català del Suro.


Els més menuts també trobaven el seu lloc als tallers dels “Taps Petits” relacionats amb el suro i els espectacles infantils que tenien lloc a la fira.


El passeig Vilaret s’ha vist envaït durant dos dies per la música en directe, les parades de productes del suro, les pannes i els taps i el retorn dels antics tapers i taperes en una fira que reivindica la identitat surera de Cassà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions...

El 93% de les famílies amb fills a escoles públiques de Sant Feliu de Guíxols volen la jornada contínua

L'Ajuntament tornarà a demanar al Departament d'Educació que se'ls concedeixi per evitar "greuges comparatius" amb pobles propers L'Ajuntament de...

Se celebra el dia de l’Orgull LGBTI a Platja d’aro

Torna un any més la celebració del dia de l'Orgull LGBTIQ+ a Platja d'aro, aquest cop amb un seguit d'activitats variades per...

UN CONJUNT DE 49 PROPOSTES CONFIGUREN EL PROGRAMA D’ESTIU 2022 DE VISITES GUIADES I ACTIVITATS DE DESCOBERTA A CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ

Oferta amb guia local, familiars o teatralitzades amb reserva prèvia obligatòria La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell...

COMENTARIS