- Advertisement -
Inici Actualitat La cinquena edició de la Fira del Tap i el Suro consolida...

La cinquena edició de la Fira del Tap i el Suro consolida Cassà com a capital del suro durant un cap de setmana

Aquest cap de setmana gairebé 6000 persones han passejat pels espais de la Fira del Tap i el Suro, un 20% més de públic que en la darrera edició. Hi havia més de cinquanta activitats programades durant els dies de la fira i s’han esgotat les entrades a totes elles, es pot dir que és un èxit d’assistència, però a més la fira ha complert l’objectiu de fer d’altaveu i divulgar la cultura del suro més enllà del municipi.


Les visites a les fàbriques suro taperes, que han comptat amb la complicitat dels empresaris del sector, han sigut unes de les activitats més ben valorades pels assistents, que han pogut conèixer com es treballa el suro avui en dia. A la fira també es podia veure l’antic ofici de taper amb una demostració, on els vells tapers i les dones taperes treballaven el suro amb les màquines tradicionals i feien la tria dels taps davant dels menuts i grans encuriosits per aquest antic ofici.


La pela del suro és una de les cites més esperades, allà on tot comença, on els peladors fan el diàleg amb l’arbre i on les pannes es desprenen despullant les alzines que havien esperat més de deu anys aquest moment. Després de la pela se celebrava l’esmorzar de peladors, entre alzines i pannes i amb regust de tradició i olor de suro que ja és una de les activitats que reflecteix millor l’ànima de la fira.


A més de tastos de vins, el sopar popular del Xic-Xec i les visites guiades amb humor i un xic d’història dels carrers de Cassà, la divulgació sobre el món surer va ser molt present tot el cap de setmana, a les xerrades de l’espai àgora on el Museu del Suro va presentar-hi la nova exposició permanent i també es va presentar la Càtedra del Suro a més de les xerrades sobre el sector o el projecte Taps de Finca de la DO Empordà i l’Institut Català del Suro.


Els més menuts també trobaven el seu lloc als tallers dels “Taps Petits” relacionats amb el suro i els espectacles infantils que tenien lloc a la fira.


El passeig Vilaret s’ha vist envaït durant dos dies per la música en directe, les parades de productes del suro, les pannes i els taps i el retorn dels antics tapers i taperes en una fira que reivindica la identitat surera de Cassà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

TOLEDO, GESTIÓ IMMOBILIÀRIA, dona el seu suport publicitari a Ancora.cat

Toledo Gestió Immobiliària 1966, SL. neix fa més de 50 anys amb la vocació d'oferir un servei integral dins del sector immobiliari.Va...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ ESTRENA CAMPANYA COMERCIAL DE PRIMAVERA AMB LA POSSIBILITAT DE GUANYAR UN FIAT PANDA HÍBRID

Butlletes de participació amb la compra mínima de 20 euros en els establiments adherits Amb l’arribada de l’època primaveral...

CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ RENOVA EL CONTRACTE D’ADJUCACIÓ DEL SERVEI D’ABASTAMENT D’AIGUA AMB AQUALIA PER ALS PROPERS 25 ANYS

En els primers 6 anys es realitzaran inversions de millora valorades en 7 milions d’euros L'Ajuntament de Castell d’Aro,...

L’associació Cocogat ha esterilitzat prop de 400 gats a Tossa en els darrers 3 anys

Les colònies felines de la població tenen quasi el 100% de gats esterilitzats gràcies a la col·laboració entre aquesta entitat...

COMENTARIS